Medijski sponzor Novice Svet24

V 24 urah od dna pa vse do vrha

Zoran Franc
18. 3. 2019, 10.28
Posodobljeno: 20. 3. 2019, 14.16
Deli članek:

Eduard se bo 23. maja odpravil na EDspedicijo, izziv, v katerem bo v 24 urah opravil tri različne športno-rekreativne podvige.

OSEBNI ARHIV
Eduard Žalar

Eduard Žalar je po izobrazbi ekonomist, specializiran za mednarodno poslovanje, ki je začel poslanstvo aktivnega človeka že pri treh letih. Skozi otroška in najstniška leta se je zvrstilo nemalo športnih disciplin, v katerih se je preizkusil. Danes je lastnik licence Les Mills (svetovno priznanih skupinskih treningov) za Slovenijo, dela kot trener in je strokovnjak s področja fitnes menedžmenta, ne nazadnje pa je tudi lastnik fitnes centra Optimum v Grosupljem ter lastnik blagovne znamke planetfit.si.

Vizija in poslanstvo

Kot fitnes navdušenec je zmeraj sanjaril o nečem, kar bi združevalo njegovo poslovno plat s športno platjo, obenem pa poskrbelo za boljše okolje in bolj zadovoljne ljudi. Tako si je zadal poslanstvo iskanja navdiha, da bi posameznika prepričal, da najde in vpreže v svoja dejanja le najboljše ter verjame, da lahko postane uspešen krmar svojega življenja ter zdravega in aktivnega telesa.

Navdih in izziv

Eduard želi tako ljudi navdihniti z izzivom, ki bo od njega zahteval precej dobro fizično in psihično pripravljenost. Odločil se je, da bo 23. maja v 24 urah opravil tri različne športno-rekreativne podvige. Znotraj časovnice istega dne bo opravil potop na dah na najgloblji točki slovenskega morja, ki meri –38 metrov, prekolesaril razdaljo od slovenske obale do Julijskih Alp, kar je 210 kilometrov, in se povzpel na Triglav, torej na 2864 metrov, tam pričakal sončni vzhod ter zaključil svoj podvig s sestopom na Pokljuki. Ob sončnem vzhodu pa bo tudi prvi Slovenec, ki bo prebral svežo številko časnika Novice Svet24.

Dobrodelna nota

Eduard se nam bo nato 25. maja pridružil tudi na dobrodelnem dnevu, imenovanem Športni Svet, v Ankaranu, kjer bomo v različnih športnih disciplinah zbirali sredstva za otroke družin s posebnimi potrebami.

OSEBNI ARHIV
Eduard Žalar