IDEALNA DIETNA HRANA

S sladkim grozdjem do vitkega telesca

Tea Dečman
29. 9. 2018, 12.00
Deli članek:

Ker vsebuje veliko sadnega sladkorja, ki ohranja v ravnovesju krvni sladkor, nimamo napadov volčje lakote. Njegove balastne snovi pa pospešujejo prebavo.

Dreamstime
Lakota bo opazno manjša, če boste sproti pili dovolj nesladkanega zeliščnega čaja.

Grozdje je res dobra izbira, saj vas dieta za tri dni oklesti za prav toliko kilogramov! Kako deluje? Za zajtrk, kosilo in večerjo si izberite po eno jed z našega seznama. Ko pa boste najbolj lačni, si pripravite še energijski napitek. Drugače spijte najmanj dva litra vode in nesladkanega zeliščnega čaja.

Dreamstime
Za zajtrk lahko pojemo štiri žlice koruznih kosmičev, ki jih prelijemo s 100 ml mleka in dodamo nekaj rezin kivija ter 125 g grozdja.

ZAJTRK

Privoščimo si kruhek s sirom in grozdjem. 125 g grozdnih jagod (vsaj) razpolovimo. Dve rezini polnozrnatega kruha namažemo s po dvema žličkama lahkega svežega sira in obložimo z grozdjem. Lahko pa si namesto kruhka s sirom pripravimo tudi opečenec z mesnimi rezinami. Opečemo rezino polnozrnatega kruha namažemo z žličko manj mastnega masla ali margarine in obložimo s 30 g rezinami dimljene šunke. Zraven pojemo 125 g grozdja.

Grozdje vsebuje vitamin B, ki blagodejno vpliva na živčni sistem, zato nam je stres med dieto prihranjen. Vsebuje tudi kalij, ki pomaga odplavljati strupe iz telesa. 

HLADNE JEDI ZA KOSILO ALI VEČERJO

Grozdni karpačo: Po 90 g belih in rdečih grozdnih jagod razpolovimo. Pol jabolka narežemo na rezine. Skupaj zmešamo 75 g lahkega jogurta in žlico limoninega soka, nasekljano svežo baziliko ter solimo, popramo. 75 g rezin kuhane šunke položimo na krožnik in obložimo z jabolki in grozdjem. Prelijemo s prelivom.

Mlečni riž z grozdjem: Razpolovimo 175 g grozdnih jagod in jih položimo v globok kozarec. Skuhamo 200 g mlečnega riža in ga zmešamo s 75 g vaniljevega jogurta. Prelijemo po grozdju in potresemo z lističi mandljev.

Grozdna solata z lososom: Na koščke narežemo 75 g dimljenega lososa. 175 g grozdnih jagod razpolovimo. Otrebimo 100 g solate ledenke. Vse zmešamo v posodi in prelijemo s prelivom, ki smo ga pripravili iz 3 žlic limoninega soka, 2 žlic grozdnega soka, žličke olja, soli in popra. Potresemo s 25 g svežih kalčkov.