(Ne)učinkovita kontracepcija

Kakšna ironija! Novorojenček v pesti držal Mireno!

R.T.
5. 5. 2017, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Novorojenček Dexter je postal nova spletna senzacija. Ko je pogledal v svet, je namreč v roki držal maternični vložek Mirena, namenjen preprečevanju nosečnosti.

Facebook
Dexter proti vsem možnostim.

Lucy Hellein iz zvezne države Alabama se je lani znašla v zagati, ko je kljub vstavitvi kontracepcijskega vsadka Mirena, katerega učinkovitost naj bi bila 99-odstotna, ugotovila, da je noseča. Vendar pravi šok je šele sledil. Mali bojevnik Dexter je prejšnji teden prvič pogledal v svet, po dobljeni bitki pa je svoji materi in zdravnikom v brk pomolil Mireno.

Lucy naj bi zanosila že nekaj dni po tem, ko so ji to kontracepcijsko sredstvo vstavili v maternico, babice pa so ji takrat dejale, da se je vsadek najverjetneje nekako izmaknil iz položaja, saj ga na ultrazvoku ni bilo mogoče opaziti. Pozneje so ga med carskim rezom odkrili pod posteljico.

Na fotografiji, ki jo je mati objavila na družbenih omrežjih, Dexter spiralo v pesti drži kot Torovo kladivo, vendar je zdaj že znano, da je bila fotografija režirana, Dexter pa je z vsadkom v roki zgolj poziral.