"Goreča krogla"

VIDEO: So bili na delu nezemljani?

R.T.
2. 3. 2017, 11.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ogromna »goreča krogla«, ki so jo opazili na jutranjem nebu, je sprožila številne brizarne teorije.

Zajem zaslonske slike/Youtube

Skrivnosten predmet so v zgodnjih jutranjih urah opazili na nebu nad Tasmanijo. Hitro so se oglasili nekateri teoretiki zarot. Eni tako trdijo, da gre za gorečo kroglo iz vesolja, drugi nenavaden pojav pripisujejo bližnjemu srečanju z nezemljani. Vendar je dejanska razlaga za sumljiv NLP precej manj razburljiva.

Eden od astrofizikov pojasnjuje, da spektakularen pojav ni mogel biti posledica meteorja, saj naj bi bila hitrost leta prenizka. Če bi šlo za meteor, bi potoval več deset kilometrov na sekundo in z neba izginil v hipu. »Zagotovo leti na visoki nadmorski višini, dva pramena pa ustrezata kondenzacijskim sledem letala. Glede na dnevni čas je tako sonce najverjetneje od spodaj navzgor osvetlilo vodno paro« dodaja.

Najbrž ni presenetljivo, da fizik ni uspel prepričati vseh uporabnikov družbenih omrežij in je pri nekaterih sprožil precej buren odziv. »To ni prekleto letalo, zbudite se ljudje. Letala ne izpuščajo plamenov, zakaj ne odprete jeb**** oči in spregledate,« je z jezo zapisal eden med njimi. Drugi je dodal: »Prebral sem, da je šlo za NLP, da so opazili pristanek in da je policija že zavarovala območje.«