Ruski okultizem

Ubijal brezdomce, da bi si zagotovil vojsko zombijev

R.T.
2. 3. 2017, 09.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nekdanji ruski policist Arsen Bajrambekov si je skušal postaviti vojsko zombijev tako, da je ubijal brezdomce in na njihovih truplih izvajal satanistične rituale.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Sliši se kot grozljivka – štirje brezdomci se opotečejo na gozdno jaso globoko v ruski tajgi, približno 900 kilometrov vzhodno od Moskve. Na sredini stoji kamnita miza. A brezdomci tam ne najdejo obljubljene vodke, ki bi jih obvarovala pred zimskim mrazom. Nov prijatelj, ki jim je obljubil alkohol, namesto tega izpod plašča privleče žrtveno bodalo. Eden za drugim so nemočni brezdomci žrtvovani na oltarju pod močnimi rokami nekdanjega policista Arsena Bajrambekova.

Po žrtvovanju sledi satanistični ritual, ki ga osvetljujeta le svetlobi lune in ognja. Ritual mu je, verjame Bajrambekov, omogočil nekromansko moč, zato se čez nekaj dni vrne na jaso, odkoplje žrtvovana trupla in jih skuša obuditi od mrtvih kot zombije, za svojo lastno vojsko nemrtvih.

Profimedia
Zombi. (Fotografija je simbolična)

»Mrtve je hotel obuditi in jih spremeniti v zombije. Kakorkoli, ni mu uspelo,« je jasno poročilo preiskovalcev.

Bajrambekov, ki je poleg omenjenega žrtvovanja brezdomcev obtožen tudi dveh umorov poslovnežev, ni navaden policist. A hkrati bi bilo težko trditi, da je zgolj nor, saj se je s tožilci uspel izpogajati za maksimalno 12 let dolgo zaporno kazen.

Njegov morilski pohod je sicer le zadnji izmed vrste okultističnih kriminalnih dejanj v Rusiji, kjer bi naj po nekaterih ocenah bilo aktivnih kar 400.000 profesionalnih okultistov, ki letno obračajo približno 25 milijard evrov vreden ilegalen posel. Okultizem je v Rusiji tako razširjen, da so oblasti leta 2008 satanizem označile za nevarnejši za državno varnost od islamističnega ekstremizma.

Wikimedia commons
Grigorij Jefimovič Rasputin

Od kod priljubljenost okultizma v Rusiji izhaja ni popolnoma jasno, a najbolj znan izmed vseh čarodejev je bil nedvomno Grigorij Rasputin, ortodoksni okultni mistik, ki je imel ogromen vpliv na rusko carsko družino Romanov, bolj natančno na ženo poslednjega ruskega Carja Nikolaja II, Aleksandro. Povezava carske družine z norim mojstrom okultnega, v očeh bogaboječe javnosti ni bila sprejeta dobro. Zato je bil Rasputin pozimi leta 1916 umorjen, njegovo truplo pa vrženo v reko Nevo, kjer je bilo pod ledom ujeto kar dva meseca.

Njegova morilca sta upala, da bosta s tem rešila ugled carske družine. A trud je bil je zaman. Čez dobro leto je Rusijo prevzel revolucionarni val, v katerem je carska družina najprej izgubila svoj aristokratski status, nato pa še svoja življenja.