GENIALNI TRIKI

Z uporabo zobne kreme nad tegobe zdravja in doma

Zoran Franc
29. 1. 2017, 12.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Njena uporaba je precej širša, kot si mislite

Profimedia
Zobna krema je v kopalnici vsestransko uporabna.

Z zobno kremo boste rešili številne nadloge, pa naj gre za vaše zdravje ali za čistočo vašega doma. Ja, prav ste prebrali in vsekakor berite dalje. Zobna krema bo poskrbela za zdrave lase, čist umivalnik in še kaj.

SUPER 3

PRASKE Je zaslon vašega mobilnega telefona zaradi slabe zaščite popraskan? Na zaslon nanesite plast zobne kreme in pustite delovati nekaj minut, nato ga obrišite z vlažno krpo. NAKIT Zobno kremo nanesite na staro zobno ščetko in nežno ščetkajte nakit ter tako odstranjujte umazanijo. Na koncu splaknite pod vodo in osušite z mehko krpo. STENE Počečkana mesta z vlažno krpo, na katero ste nanesli nekaj kreme, nežno obrišite s krožnimi gibi. Če bodo madeži še vidni, postopek ponovite. 

Celoten spekter uporabe zobne kreme je poznan le malokomu. Načeloma opravlja svoj prvoten namen – čisti zobe, odstranjuje obloge in osveži dah. Pa ste vedeli, da zaustavi celo krvavenje, pospešuje celjenje mozoljev, čisti športne copate in odstranjuje praske na zaslonu vašega telefona?

Odpravite herpes

Ko začutite neprijetno bolečino na robu ustnice ali pod nosom, ne čakajte in ukrepajte. Najverjetneje že poznate občutek, ko se vam začne pojavljati herpes. Številna mazila za njegovo odpravo so precej draga, učinek pa ni ravno tak, kot bi si želeli. Ste preizkusili zobno kremo? Ta bo herpes precej hitro zajezila in osušila mesto njegovega nastanka ter ga zavarovala, da se ne bi širil dalje. Z vatirano palčko (obvezno, sicer lahko tvegate prenos) nanesite kremo na herpes in pustite delovati čim dlje.

Močnejši nohti

Če se tudi vi srečujete s težavo lomljenja in cepljenja nohtov, preizkusite naslednji poceni trik, s katerim se boste te nadloge hitro znebili. Pasto nežno vtrite v nohte vsak dan in pustite delovati vsaj pol ure. Nato splaknite z vodo in nanesite hranljivo kremo za nohte.

Čiste športne copate

So vaše bele športne copate postale sive in umazane, še hujši pa so okrasni beli šivi? Na staro zobno ščetko nanesite zobno kremo (ta mora biti bela) in copate premažite z njo. Nato vzemite krtačo, jo pomočite v toplo vodo in športne copate zdrgnite do belega. Videti bodo kot nove.

Odstrani vonj z dlani

Se je vonj čebule, česna in rib zažrl v vaše dlani, vi pa pričakujete goste, s katerimi se bo treba rokovati? Zobno kremo razmažite po dlaneh, tako kot razmažete kremo za roke, nato pa dobro zdrgnite, sploh pri nohtih. Sperite s toplo vodo, roke namilite in jih še enkrat sperite s hladno vodo. Roke za vsak primer namažite s kremo za roke, saj jih lahko zobna krema nekoliko osuši.

Očistite pipe

Se je na pipah nabral vodni kamen? Nanesite nanje zobno kremo in zdrgnite. Pipe in ostale svetleče stvari v vaši kopalnici bodo znova sijale.