Teorija zarote

Čas se nam izteka … Sodni dan že 25. februarja

J.P.
27. 1. 2017, 08.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Lani so pri Nasi zaznali nebesno telo – komet ali asteroid –, ki se skozi črnino vsemirja vali proti Zemlji.

Profimedia
Prišlek bo mesta zravnal z zemljo in sprožil uničujoče cunamije, je prepričan Rus.

V agenciji, odgovorni za ameriški vesoljski program, so takrat zatrdili, da bo skrivnostni prišlek mimo našega planeta na razdalji 51 milijonov kilometrov odkolovratil 25. februarja. Pri tem vztrajajo še danes.

2016 WF9 je zabrisal mejo med asteroidom in kometom, saj znanstveniki še vedno ne vedo, kaj točno naj bi bil. 

Uničenje, uničenje vsepovsod

A kdo bi verjel Nasi? Tako se je našel nejeverni Tomaž s svojo teorijo – teorijo, ki je veliko bolj vznemirljiva. Samooklicani ruski astronom dr. Djomin Damir Zakarovič je namreč prepričan, da je trčenje neizogibno – nebesno telo je Nibirov sistem zapustilo oktobra lani, ko se je Nibiru začel okoli Sonca vrteti v nasprotni smeri urinega kazalca. Vsi smo ogroženi, je prepričan; uničenje nepredstavljivih razsežnosti nam namreč ne uide. Prišlek bo mesta zravnal z zemljo in sprožil uničujoče cunamije, je slikovit Rus.

Iz rebra Planeta X

Nebesno telo 2016 WF9 je bilo odkrito lani. V slabih petih letih je potovalo mimo asteroidnega pasu in Marsove orbite do Zemljine. 2016 WF9 je zabrisal mejo med asteroidom in kometom, saj znanstveniki še vedno ne vedo, kaj točno naj bi bil. Vedo le, da je premera med 500 in 1.000 metri in da je dokaj temen, saj odbija le nekaj odstotkov svetlobe, ki pade na njegovo površje. Njegovo telo zaradi tega in orbite spominja na komet, a nima repa, kakršni sicer pritičejo kometom.

Nenavadnost nebesnega telesa je za Zakaroviča zgolj dodaten pokazatelj, da izvira iz neder fiktivnega Nibira. Teoretiki zarote so prepričani, da bo ta v naš planet trčil oktobra, potem ko ga bo sem potegnil gravitacijski vlek Sončevega dvojčka, o katerem pa ni nobenega dokaza.