Bojijo se za Trumpa

Prerokba iz leta 1981: po Castrovi smrti propad ZDA

J.P.
1. 12. 2016, 09.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po smrti Fidela Castra je po spletu začela krožiti prerokba, domnevno iz leta 1981, v kateri je bilo Kubančevo slovo označeno za znanilca katastrofe.

Profimedia
Zadnje slovo od Fidela Castra

Nedavna smrt Fidela Castra – umrl je v petek v starosti 90 let – je iz brezna pozabe privlekla prerokbo, ki naj bi nastala leta 1981.

John W. Johnston je krščanski prerok, ki naj bi napovedal padec Berlinskega zidu, razpad Sovjetske zveze in vzpon ruskega predsednika Vladimirja Putina. Samooklicani vedež je na svojem blogu trdil, da so se mu razodetja zgodila v obdobju med letoma 1981 in 2011.

Z datumi se ni ukvarjal

Skeptikom ni ušlo dejstvo, da Johnston svojih preroških zapisov ni označil z datumom. Iz neodvisnih objav, ki se nanašajo na njegov blog, in posnetkov na njegovem YouTube kanalu je razvidno, da so objave o domnevnih razodetjih nastale med letoma 2009 in 2014 (zadnja objava je obvestilo sledilcem, da se je preselil).

Prerokba v več delih

Johnstonu naj bi višja sila leta 1981 razkrila, da bo padcu Berlinskega zidu sledil razpad Sovjetske zveze, a da si bo Rusija sčasoma opomogla pod močnim voditeljem. Njegovi napovedi sta se, tako Jonhston, uresničili osem (9. novembra 1989) oziroma deset let (31. decembra 1991) pozneje. Vendar pa je tokrat aktualna njegova četrta napoved, smrt Fidela Castra. Napovedal je namreč, da bo njegovi smrti sledil kolaps ameriške ekonomije. Bog naj bi mu dejal: »Ko boste videli padec Berlinskega zidu in Sovjetsko zvezo utrpeti hud udarec, boste priča smrti Fidela Castra; takrat bo nastopil propad ekonomskega sistema Združenih držav Amerike.«

Prerokove besedo so mesto našle med krščanskimi volivci Donalda Trumpa, ki se zaradi prerokbe bojijo za usodo svojega novoizvoljenega predsednika.