Podnebne spremembe

Trump bo Naso preusmeril nazaj v vesolje

J.P.
24. 11. 2016, 09.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Trumpov svetovalec Bob Walker je pojasnil, da hoče novoizvoljeni ameriški predsednik Naso ograditi od 'politizirane znanosti'.

Profimedia
Trumpove odločitve bodo temeljile na znanosti in ne na 'politizirani znanosti', pravi njegov svetovalec.

Donald Trump si za Naso želi, da bi svojo pozornost od podnebnih sprememb preusmerila nazaj v raziskovanje vesoljskih prostranstev.

Kot je dejal njegov svetovalec Bob Walker, je treba ločiti Naso in 'politizirano znanost' – s podnebnimi spremembami se lahko ukvarjajo druge agencije ameriške vlade, čeprav dopušča možnost, da bi vesoljska agencija nekaj dela na tem področju lahko še naprej opravljala. »Menim, da so potrebne podnebne raziskave, a so te postale tako politizirane, da je zaradi tega začelo trpeti delo raziskovalcev. Trumpove odločitve bodo temeljile na znanosti in ne na 'politizirani znanosti',« je dejal.

Potegavščina

Trump je v preteklosti sicer dejal, da so podnebne spremembe potegavščina, a je očitno – tako je dejal včeraj – zavoljo Pariškega sporazuma pripravljen spremeniti svoje mnenje. Walker je njemu v bran dejal, da je podobno kot Trump skeptična tudi polovica klimatologov.