Zanimivosti

Nepozabna 'Ledena čarolija' v Opatiji

Oglasno sporočilo
15. 11. 2016, 07.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Opatija je čudovita prav v vsakem letnem času. In tudi decembrski čas je tisti, ki poskrbi za prav posebno čarovnijo v zraku. Preverite, kaj vse se bo dogajalo v Opatiji.

Opatija – prva dama hrvaškega turizma se ponaša z več kot 170 letno turistično tradicijo. Krasi jo čudovita narava, milo podnebje, specifična arhitektura in urejeni parki ter edinstvena promenada ob morju v dolžini 12 kilometrov.

Je mesto, ki je gostilo in navduševalo plemstvo, umetnike, znane ljudi iz celega sveta. Mesto, za katero je težko reči kdaj je najlepše, saj je čudovito v vsakem letnem času. Mesto, ki živi s polnimi pljuči. Tisto, kar so pripravili za konec leta zagotovo nobenega ne bo pustilo ravnodušnega.

Obiščite Opatijo in uživajte sami ali s svojo družino in prijatelji. Kulturni dogodki, razstave, festivali, okusi in vonji ter predvsem veliko dobre volje za male kot tudi za velike – vse to vas pričakuje v Opatiji. Preberite, kaj so za vas pripravili in dovolite Opatiji in celotni rivieri, da vas navduši.


»LEDENA ČAROLIJA«
Opatijski poletni oder (Ljetna pozornica) decembra in januarja postane pravi zimski center in to le nekoliko metrov stran od morja. Med 3. decembrom in 15. januarjem namreč poletni oder postane prava zimska pravljica.

Osrednjo pozicijo ima atraktivno drsališče primerno za vse, najbolj pa za otroke. Najmlajšim je namenjen tudi poseben program, med drugim tudi pričakovanje Miklavža 6. decembra.

Drsališče bodo odprli na dan prižiganja božičnih lučk, in sicer 26. novembra, kar bo najlepša uvertura za celotno obdobje Adventa. Na Slatini bodo prižgali prvo adventno svečo, kar se bo nadaljevalo tudi vsako naslednjo nedeljo do Božiča.

Foto: Marko Vrdoljak in Arhiv TZG Opatija