Kristaloterapija

FOTO: S kamni proti vsemu slabemu

sn
23. 10. 2016, 13.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ob nekaterih ljudeh se vedno počutimo slabo. Če gre za znance, se z njimi pač ne družimo več, a če nas slabi občutki prevevajo ob sodelavcih ali družinskih članih, se jim ne moremo kar izogniti. Proti njihovi energiji pa se lahko uspešno zaščitimo s kristali oziroma kamni.

Dreamstime
Kristali vsebujejo zdravilne moči, ki izvirajo iz njihove sestavine (različnih mineralov, kovin) ter njihove oblike in barve.

Kristaloterapija je priznana kot učinkovita metoda v boju proti psihičnim vampirjem. Izvedba je zelo preprosta, pa tudi kristalov vseh vrst je v naših trgovinah na pretek.

Strokovnjaki pojasnjujejo

Princip delovanja kristaloterapije so vibracijske lastnosti različnih kristalov – frekvence za zdravljenje telesa, duše in duha.

Črni turmalin

Ščiti pred vsemi slabimi vplivi in sevanjem, ima izjemno značilnost, da negativno lastnost pretvarja v pozitivno. Nosite ga kot obesek na ogrlici ali zapestnici, kot obesek za ključe ali v levem žepu, nikar pa si ga ne polagajte pod vzglavnik na postelji. Čistite ga dvakrat na mesec, dovolj je že, če ga nekaj sekund držite pod mlačno tekočo vodo iz pipe – potem pa ga za nekaj ur postavite na sonce, da se spet napolni z energijo.

Labradorit

Dreamstime
Vsak kristal niha z lastno valovno dolžino in ustvarja harmonično resonanco.

Poleg prečudovite igre barv, ki krasi njegovo površino, ga odlikuje izjemna sposobnost čiščenja misli ter odbijanja negativnih misli in drugih vplivov, ki bi lahko iz vas črpali psihofizično energijo. Če ga nosite kot obesek na ogrlici, naj bo čim bliže vratu. Čistite ga pod tekočo vodo, polnite pa tako, da ga za 24 ur izpostavite sončni ali mesečevi svetlobi.

Zeleni aventurin

Znan je kot kamen, ki prinaša uspeh pri tveganih odločitvah in igrah na srečo. Če močno čustvujemo in smo podvrženi temu, da nas določeni ljudje ali situacije močno izžamejo, ga ves čas nosimo kot obesek na ogrlici, sega pa naj do sredine prsi, torej do mesta, kjer je srce.

Gorski kristal

Ima širok spekter delovanja, njegova posebnost pa je, da okrepi pozitivno delovanje vseh drugih kristalov. Postavimo ga na okno ali kamorkoli v prostor.