Bizarne nesreče

Saj ni res, pa je: zbrali smo nekaj nenavadnih dogodkov, ki so se pripetili v Sloveniji

G.G.
17. 10. 2016, 10.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Kakšna je verjetnost, da na vas pade letalo? Kakšna je verjetnost, da vam v naselju orel odnese psička? Manjša od verjetnosti zadetka sedmice na lotu. A nekaj podobnega se je zgodilo včeraj.

Kamnik.info
Želve še niso našli, o slepih potnikih na sedežnici na Veliko Planino pa tudi niso več poročali.

69-letni pilot je včeraj popoldne z ultralahkim letalom pristal na travniku v Dolu pri Ljubljani. Pri tem ga je zaneslo in s s krilom je zadel 66-letno žensko, ki je pešačila po poti. Peška se je poškodovala, a ni v življenjski nevarnosti.

Nekaj kilometrov stran, v bližini doma starejših občanov v Kamniku, je bilo dramatično okoli poldneva. Udomačen orel je že pred dnevi zbežal lastniku, v nedeljo pa je jadral nad hišami v Kamniku in si za kosilo izbral čivavo. Spustil se je proti psičku, ga s kremplji dvignil, a po nekaj metrih spustil. Nemara je začutil, da bi lahko zabredel v težave, saj si je za žrtev izbral čivavo odvetnice Nataše Pirc Musar, nekdanje informacijske pooblaščenke. Orel se je nato umiril, čez čas pa ga je prevzel lastnik in ga okaral. Čivava ni bila poškodovana.

GRS Kranj
Fanta, ki je padel v kotlovnico, so rešili gasilci.

Z živalmi pa je povezanih več zanimivih primerov na Slovenskem. V Mariboru je na začetku poletja za razburjenje poskrbela želva hlastavka. Gre za želvo z močnim ugrizom, mesojedca, ki napade tudi raco in ribe, "šavsne" pa lahko tudi po človeški roki. Najprej so jo opazili pri zgornjih ribnikih v Mestnem parku, nato pa se je začel lov. Želva je kmalu dobila svoje ime in svojo facebook stran, kjer še danes objavlja svoje dogodivščine. Svoje lokacije seveda ne izda.

Med bolj nenavadne dogodke lahko štejemo tudi prigodo, ki se je konec maja pripetila na sedežnici, ki pelje na Veliko Planino. 72-letni moški ni imel vstopnice za vožnjo, zato je preskočil ograjo in se kot Tarzan od spodaj prijel premikajočega sedeža. Viseč na sedežu se je odpeljal nekaj metrov preden so ga opazili. Takrat je že bingljal z višine petih metrov, zmanjkalo mu je moči in zgrmel je na tla. Na travo, ki je ublažila padec in preprečila poškodbe. Poskočni senior je nato zdravnici na vprašanje, če jemlje kakšna zdravila, odgovoril, da redno le viagro.

Še večjo srečo je imel novembra lani 15-letni fant, ki je padel v dimnik kotlovnice (peč ni obratovala) pri šolskem centru in Fakulteti za organizacijske vede v Kranju. Fanta, ki si je poškodoval hrbtenico, so iz dimnika rešili gasilci.