Zanimivosti

FOTO: V Kranjski Gori na ogled Rolls-Royci in Bentleyi

G.G./STA
1. 7. 2016, 15.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Udeleženci 13. mednarodnega srečanja ljubiteljev vozil Rolls-Royce in Bentley, ki poteka v kraju Velden oziroma Vrba ob Vrbskem jezeru, so se danes ustavili v Kranjski Gori. Vozniki iz Avstrije, Nemčije, Švice in Danske so se pripeljali s 26 avtomobili, med katerimi najstarejši šteje 87 let.

STA

V Kranjski Gori, kjer so jih sprejeli v gostišču Kotnik, so opravili najdaljši današnji postanek. Kot je pojasnila direktorica Gostinstva Kotnik Alenka Nečemer, organizatorji tradicionalnega večdnevnega srečanja vozil Rolls-Royce in Bentley ob Vrbskem jezeru na čelu s Hermannom Tratnikom vsako leto pripravijo drugačen program, vedno pa obiščejo različne kraje v Avstriji, Italiji in Sloveniji.

V Sloveniji so se pred nekaj leti že mudili na Bledu in v Ljubljani, danes pa jih je pot vodila prek Italije, čez prelaz Predel do Kranjske Gore. Na izhodišče se vračajo mimo Jesenic, Begunj čez Ljubelj. Ob Vrbskem jezeru, kjer so se sicer zbrali že v sredo, ostajajo do nedelje, vrhunec pa bo sobotna parada, ki se je vsako leto udeleži več kot 50 vozil.

Vozila so različnih letnikov izdelave. Najstarejši, ki je bil danes na ogled v Kranjski Gori, je Rolls-Royce phantom kabriolet, ki je letnik 1929, njegov lastnik pa se je pripeljal iz Švice. Med vozili je bilo poleg starodobnikov tudi precej novejših modelov, med njimi tako Bentley azure kabriolet letnik 2007 in Rolls-Royce silver seraph letnik 2009.