Polona Hercog

FOTO: Slovenka pritegnila pozornost britanskih medijev

R.T.
30. 6. 2016, 12.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Njihova oblačila so povsem bela, roke pa so popolnoma druga zgodba, piše britanski Daily Mail.

PROFIMEDIA

Svetlana Kuznecova

Bethanie Mattek-Sands

Patricia Tig

Karolina Pliskova

Britanski Daily Mail je objavil krajši pregled tenisačic, ki izstopajo po svojih tetovažah.

Na teniškem turnirju za grand slam v Wimbledonu, najstarejšem teniškem turnirju na svetu (prirejajo ga od leta 1877) in najbolj prestižnem, veljajo stroga pravila oblačenja. Zgodilo se je že, da so bile ženske tarče kritik, ker so nosile barvite športne nedrčke. Nič pa igralkam ne preprečuje, da bi pokazale svojih tetovaž.

Tako so se pri Daily Mailu razpisali o tetovaži lobanje in vrtnice, ki se Poloni Hercog razteza od zapestja do ramena desne roke.

Omenili so še Rusinjo Svetlano Kuznecovo, ki da je gotovo ena od igralk, ki se ponašajo z največ tetovažami. Na njihovem seznamu so se znašle še Američanka Bethanie Mattek-Sands, Čehinja Karolina Pliskova in Romunka Patricia Tih.

Zgodnje slovo Mariborčanke

Najboljša Slovenka na svetovni teniški lestvici Polona Hercog je izpadla v prvem krogu turnirja za grand slam v Wimbledonu. Francozinja Alize Cornet jo je po uri in 17 minutah premagala s 6:3 in 6:0. Na tretjem turnirju za veliki grand slam v sezoni v Wimbledonu je Hercogova nastopila kot 86. igralka sveta in je bila edina slovenska posameznica v glavnem žrebu.

Mariborčanka bo v Wimbledonu nastopila tudi v konkurenci ženskih dvojic skupaj s Hrvatico Mirjano Lučić-Baroni. V tej konkurenci sta enajsti nosilki Slovenki Katarina Srebotnik in Andreja Klepač, ki ju čaka uvodni dvoboj proti ameriški sestrski navezi Sereni in Venus Williams.