Zanimivosti

Samsung predstavil mobilnika Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge

T.C.
21. 2. 2016, 22.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Južnokorejski tehnološki velikan Samsung Electronics je danes predstavil nova pametna mobilna telefona Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge. Nova modela v Samsungovi paradni seriji Galaxy S bosta na trgu na voljo od 11. marca dalje.

Zaslon modela Galaxy S7 v diagonalo meri 5,1 palca oziroma 13 centimetrov, zaslon modela Galaxy S7 Edge pa 5,5 palca oziroma 14 centimetrov, so sporočili iz podjetja, ki je nova mobilnika predstavilo v okviru svetovnega kongresa mobilne telefonije v Barceloni.

Ukrivljena zaslona modelov Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge sta narejena iz kombinacije stekla in kovine, njuno ohišje pa je oblikovano elegantno in ergonomsko. Nova pametna mobilnika sta tudi vodoodporna in odporna na prah.

Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge imata kamero Dual Pixel, ki tudi pri slabši svetlobi omogoča zajem svetlih in ostrih posnetkov.

Na račun tega kot tudi leč s širšo zaslonko in večjim številom pikslov ima namreč kamera hitrejšo hitrost zapiranja zaslonke in bolj natančen avtofokus.

s7
s7

Mobilnika premoreta tudi možnost izredno hitrega žičnega ali brezžičnega polnjenja baterije, poleg tega je pri obeh modelih na voljo še reža za kartico MicroSD za do 200 GB dodatnega spominskega prostora.

Samsung je mobilna telefona približal tudi navdušencem nad videoigrami.

Zmogljiv procesor in boljša baterija omogočata daljši čas igranja, notranji hladilni sistem pa preprečuje pregrevanje naprave.

Uporabniki lahko svojo igro tudi posnamejo ali pa delijo zaslon in hkrati igrajo še z drugimi igralci.