Zanimivosti

Starši v bolnišnici pustili sina - zanj niso povprašali že 13 mesecev

M.J.
7. 2. 2016, 11.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zapuščeni štiriletni deček je od rojstva dalje težko bolan. Njegovi starši se zanj ne brigajo, medtem, ko ga ljudje, ki obiskujejo otroško bolnišnico v Novem Sadu, pogosto obiščejo, saj se jim deček smili.

Profimedia
Nekateri otroci v času zdravljenja na oddelku zaradi odhodov zdravnikov zamenjajo do tri zdravnike.

V otroški bolnišnici v Novem Sadu že 13 mesecev leži 4-letni deček M.K., katerega v vsem času zdravljenja ni obiskal prav nihče. Zapuščeni štiriletni deček je od rojstva dalje težko bolan. Njegovi starši se zanj ne brigajo, medtem ko ga ljudje, ki obiskujejo otroško bolnišnico v Novem Sadu, pogosto obiščejo, saj se jim deček smili.

Ena od pacientk je dejala, da medtem, ko je bila letos v bolnišnici s hčerko, je dečku kupila obleko in obutev. »Ko sva zapustili bolnišnico, sem mu še prinašala hrano, toda po nekaj časa so mi to prepovedali, saj z dečkom nisem v bližnjem sorodstvu,« je dejala.

Da za dečkovo zdravje nihče ne povpraša so neuradno potrdili tudi uslužbenci bolnišnice. Neka Novosadčanka je dečka želela posvojiti, toda ni zadoščala strogim kriterijem. Predstavnik bolnišnice je ob tem dodal, da starši pogosto pustijo otroke kar v bolnišnicah.

»V takšnih primerih obvestimo pristojne službe, kajti naše delo je samo, da otroke pozdravimo, socialne službe poskrbijo za ostalo. Obstajajo tudi starši, ki imajo v bolnišnici več otrok, pa ne pridejo pogosto na obiske,« je dejal Slobodan Grebelinger.