Zanimivosti

Potegavščina, ki si je ne želite ogledati!

M.J.
2. 12. 2015, 10.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Večina potegavščin, objavljenih na YouTube, je zaigranih in izvedenih v »kontroliranem okolju.« Na žalost pa ta ni ena izmed njih, zaradi česar so nekateri zelo, zelo besni…

YouTube

Sam Pepper je eden izmed najbolj kontroverznih zvezd YouTuba, ki je bil že večkrat tarča kritik svojih kolegov in tudi javnosti. Zaradi njegove zadnje potegavščine, pa so ljudje tako besni, da je Pepper postal ena izmed najbolj osovraženih YouTube oseb na svetu.

Za svojo novo potegavščino je Pepper k sodelovanju povabil Sama in Colbya, fanta, ki sta zelo popularna na Vimeu. Colby je vedel, kaj se bo zgodilo, medtem, ko je bil Sam žrtev potegavščine.

In da zgodbo malce skrajšamo; Sam je bil prepričan, da so njega in njegovega prijatelja ugrabili in da so Colbya ubili pred njegovimi očmi. Dogajanje izgleda resnično zastrašujoče in prepričljivo, zaradi česar je prišlo tudi do tako burnega odziva na objavljen videoposnetek na YouTubu in družbenih omrežjih.

Sam je namreč ob prizoru na mrtvega prijatelja popolnoma ponorel, številni pa so mnenja, da je padel v šok, s tem pa si tudi »pridelal« post travmatski stresni sindrom. Potegavščino si je do sedaj ogledalo že več kot štiri milijone ljudi, toda uporabniki YouTuba in ostalih omrežij pa so nad posnetim zgroženi.

Pepperju pa je zagrozil tudi hackerski kolektiv Anonymus, ki mu je na Twitterju postavil ultimat, da umakne svoj videoposnetek, ali pa bo začutil njihov bes.

»Obvestili so nas o bolnem in vznemirjujočem videoposnetku, ki ga je posnel Sam Pepper. Ponovno uporablja nasilje, da bi prišel do obiskovalcev svojega kanala,« so zapisali v eni izmed objav. »Mimo tega preprosto ne moremo. Ta potegavščina bi morala spraviti v zadrego vse, ki podpirajo tega imbecila. Ta videoposnetek je potrebno umakniti, Sam Pepper, imaš 24 ur časa, ali pa boš doživel naš pekel,« so še zapisali.