Zanimivosti

Živčnost ob treh zjutraj

Gabrijel Toplak
27. 11. 2015, 20.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V kraju boksarja Dejana Zavca smo obiskali vaško-gasilski dom, v katerem so njegovi krajani na velikem platnu spremljali boj za naslov svetovnega prvaka supervelterske kategorije.

Gabrijel Toplak
50 najzvestejših navijačev Dejana Zavca.

»Si pripravljen? Ura je pol dveh ponoči. Ob dveh te čakam na ovinku Črnkovih,« me je v noči na četrtek po telefonu prebudil Maks Gajšek iz Krčevine pri Vurbergu, ki je nadvse zvest navijač boksarja Dejana Zavca.

VINO, KRUH, KLOBASE …

»Oba sva Haložana, poznava se. Njegove borbe so zame pravi praznik, zato imam v prtljažniku vino, vzel sem nekaj klobas in kruh. V vsakem primeru se bomo veselili,« je pojasnil vnemo Gajšek in naju odpeljal na Ptuj, kjer je sledil obvezen postanek pri Jožetu Grabarju, ki je prav tako član fan kluba Dejana Zavca. Tam nas je na mizi pričakalo že jutranje »okrepčilo«, potem pa smo skupaj nadaljevali vožnjo proti Gabrniku v občini Juršinci, domačemu kraju slovenskega boksarskega šampiona.

Gabrijel Toplak
Najbolj zagreti privrženci Dejana Zavca

ZA VEČINO PREHITRO

Da se je obetala precej zanimiva noč, je napovedoval že zapis na spletni strani PGD Gabrnik, ki je v sodelovanju s Fan klubom Dejana Zavca organiziral ogled boksarskega spektakla na velikem platnu v vaško-gasilskem domu. Boksarski prenos je bil napovedan za tretjo uro zjutraj, zato smo bili v Gabrniku 20 minut prej. Tudi domačini so šele prihajali in večina nas je pred dvorano še nekoliko »pametovala« o izidu dvoboja, ko je kar naenkrat nekdo zakričal iz dvorane: »Pohitite, dvoboj že poteka.« Brž smo se prebili na toplo oziroma v notranjost dvorane, se malo ozrli po obiskovalcih, izobešenem platnu in prostih sedežih, že je bilo mogoče slišati občinstvo: »Groza! Pa ne, da je že konec.«

Gabrijel Toplak
Predsednik PGD Gabernik Miran Muhič.

VSEENO ZADOVOLJNI

Kljub porazu med več kot 50-glavo množico ni bilo pretirano razočaranih. Matej Kramberger in Matej Ploš sta prepričana, da se je Zavec potrudil po najboljših močeh. »Poraz naju ne bo odvrnil, da Dejana to soboto v Juršincih ne bi pričakala z aplavzom in vzkliki,« sta dodala. Več je pričakoval tudi njegov sosed in predsednik gasilcev Miran Muhič ter obenem priznal, da jih je nekoliko presenetil hitrejši televizijski prenos. »Bilo bi nas zagotovo več. Še naprej smo z njim ob uspehih in neuspehih. Za nas je šampion,« je poudaril Muhič. Še naprej mu bo stal ob strani tudi Mitja Budja: »Poraz zaradi poškodbe je nezaslužen. Bil je dovolj pripravljen, da bi lahko zmagal.« In res, domačini so še vedno prihajali, čeprav je bil dvoboj že končan, in z dvignjenimi kozarci nazdravljali svojemu sokrajanu, zanje nespornemu zmagovalcu.

Gabrijel Toplak
Maks Gajšek in Jože Grabar.