Zanimivosti

FOTO: Oče ponovno združen s sinom, ki je bil ugrabljen pred 20 leti

J.P.
17. 10. 2015, 12.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Septembra leta 1995 je štiriletni sin začel obiskovati vrtec – ker se je staršema zdelo, da pot do približno 800 metrov oddaljenega vrtca ni predolga, ga nista spremljala.

Twitter

Kaj kmalu pa se je to izkazalo za največjo napako. Sun Wei se namreč tretji dan ni vrnil domov – s sladkarijami naj bi ga premamil tujec. Moški, ki ni bil imenovan, je dečka odpeljal dobrih 2200 kilometrov stran od njegove družine, ki je živela v Liangshanu na jugozahodu Kitajske. Wei je v Jeiwyangu na jugu Kitajske dobil novo ime in nov rojstni dan, dejal pa je tudi, da so vsi sosedje vedeli, da deček pač ni pravi član družine. Z njim naj bi slabo ravnali, saj so že imeli hčerko. Zanemarjen je pri 14 letih zapustil svoj lažni dom in se začel preživljati sam.

Twitter

Čeprav se spomni, da je bil ugrabljen, dialekta svojih staršev ne razume več.

Oče SunZhenghua pa ni pozabil na sina. Ženo, svoje in njene starše je zapustil za osem mesecev in v iskanju sina potoval po Kitajski. Opravljal je priložnostna dela – čez dan je delal, ponoči potoval ter preiskoval sirotišnice mest. Čeprav je par imel še dva otroka, oba fanta, z iskanjem ni prenehal.

Tudi Sun Wei ni pozabil, da je bil ugrabljen. Leta 2014 je policistom povedal svojo zgodbo, ti pa so vzeli vzorec njegove DNK. Tako so ga lahko povezali z njegovim pravim očetom.

Twitter

14. oktobra sta se Sun Zhenghua in njegova žena v sobi policijske postaje v Shenzhenu ponovno združila z izgubljenim sinom. Oba starša sta jokala, sin pa je bil, kot je dejal, izredno zmeden. Zaenkrat še ni znano, če bo ugrabitelje doletela kakšna kazen.