Zanimivosti

Skrivno življenje hotelskih sob: Kaj razkrivajo UV luči?

M.J.
3. 10. 2015, 11.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Na podlagi raziskav je najčistejši del hotelske sobe stranišče, nekateri hoteli pa sobe temeljito čistijo samo enkrat na tri mesece. Ne skrbite, s pomočjo internetnih strani, boste zagotovo našli sobo, ki bo zadovoljila vse vaše kriterije.

Instagram

Številni o teh rečeh ne želijo razmišljati, toda hotelske sobe so prostor, v katerem je pred vami prebivalo že na tisoče ljudi. Kakšne so njihove izkušnje in kaj vse hotelirji skrivajo, tega verjetno ne boste izvedeli nikoli. Priznan angleški časopis Daily Mail je zbral številne strokovnjake, da bi turistom pojasnili, kako svoj dopust preživeti čim bolj prijetno ter zdravo.

V lanskem letu se je na znanem portalu Buzzfeed pojavil članek o razporedu čiščenja sob v hotelu s tremi zvezdicami. In kar je bilo zapisano tam je nekatere bralce pošteno razhudilo.

Michael Forrest-Jones, strokovnjak in zaposleni pri podjetju Beechmont Hotels je dejal, da se globinsko in temeljito čiščenje sob izvaja na tri do štiri mesece, vključuje pa čiščenje vzmetnic, perila ter pranje tepihov in zaves. Toda, tudi površine, ki na prvi pogled izgledajo čiste, so lahko umazane.

Kar se tiče samega čiščenja, najboljši svetovni hoteli že dalj časa uporabljajo ultravijolične luči, s katerimi določajo stopnjo umazanije, medtem ko so ostali, bolj ceneni hoteli od tovrstnega načina oddaljeni še svetlobna leta. Prva stvar, ki jo lahko naredite je, da uporabljate lastne brisače.

In ko govor nanese na zasebnost v hotelskih sobah, se morate zavedati da nikoli niste povsem sami. V medijih se je namreč nedavno pojavila fotografija gole Erin Andrews, voditeljice na ESPN. Posneta je bila skozi ključavnico.

Ne bodite tudi neprijazni do osebja, saj jim lahko pride na pamet, da vam slabo očistijo stranišno školjko. V svojih torbah tudi ne puščajte nakita in ur, temveč ga vzemite s seboj. In ja… tudi erotičnih pripomočkov ne puščajte na vidnih mestih, da se vaše navade slučajno ne bi znašle na svetovnem spletu.