Zanimivosti

Dučeja, velikega ženskarja, je žena - varala!

T.C.
23. 9. 2015, 10.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Desetletja po neslavni smrti, na plano prihajajo podrobnosti o zasebnem življenju italijanskega diktatorja Benita Mussolinija.

Mussolini, ali tudi Duce-veliki vodja, je sicer slovel kot velik ženskar, a hkrati mu je tudi njegova žena nabila rogove. V javnost je prišlo do zdaj še neobjavljeno pričevanje njegove hčerke Edde.

Izpoved Mussolinijeve hčere je med leti 1980 in 1990 posnel nek njen prijatelj, skupno deset ur, na trenutke dolgočasnega pogovora, pa je združil v dvajsetminutno pričevanje. Edda sicer o izvenzakonski aferi svoje matere ne pove kaj dosti, a izvemo, da naj bi si tako imenovana "Donna Rachele" poiskala ljubimca, šlo naj bi za svaka načelnika železniške postaje. Zakaj? Le zato, da bi se tako možu maščevala za njegovo nezvestobo, vsem na očeh.

Edda, ki je veljala za Mussolinijevo ljubljenko, je sicer umrla že leta 1995 v 86-letu starosti. Ena izmed Mussolinijevih vnukinj, razvpite poslanka neofašistične stranke Nacionalnega zavezništva v italijanskem parlamentu, Alessandra Mussolini, pa je že podvomila v navedbe svoje tete, saj meni, da je imela Edda nekaj proti svoji materi in se ji na ta način hoče maščevati.

Alessandra je sicer političarka skrajne desnice, njena teta je legendarna Sofia Loren, čeprav je poslanka v italijanskem parlamentu in ji je leta 2004 uspel vstop tudi v evropski parlament, pa je lepa Alessandra tudi pametna Alessandra, saj je po poklicu baje da precej dobra kirurginja.

Wikipedia