Zanimivosti

Mercedes ima največjega

Artur Švarc
7. 8. 2015, 15.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Mercedes je priljubljena tarča predelovalcev, italijanski Ares Design, ki ga je ustanovil nekdanji Lotusov šef Dany Bahar, bi rad znamki dal še eno raven več.

Twitter

Razred S, ki so ga predelali pri Aresu, namreč prihaja v dveh velikostih – normalni, običajni, vsakodnevni, kakor pač hočete, in raztegnjenem XXL-formatu. Tako. Kupite lahko podaljšano verzijo S-a, če vam je osnovni premajhen in če seveda imate dovolj veliko dvorišče.

Od 520 do 850 konjičev pride iz nadgrajenega Aresovega motorja.

Obe različici imata enak body kit. Spredaj ima impozantno kromirano masko, ki močno spominja na preteklega maybacha 57. Kit vsebuje še nov sprednji in zadnji odbijač, stranske pragove in 21-palčna lita platišča. Toda šele notranjost je tista, ki S dvigne na povsem novo raven. Tu najdemo nov športni volan, Nappa usnjeno oblazinjenje in nove sedeže, lakirane vstavke lesa ter multimedijski sistem.

Twitter

Če se odločite za večjega, vam dodajo še pomirjujočo modo osvetlitev na stropu, individualne klimatske naprave, 17-palčni televizor in električne zavese za karseda povečano zasebnost.

Twitter

Aresov paket vključuje tudi nadgradnjo motorja v razponu od 520 do 850 KM, odvisno od motorja pred predelavo. V12 z 850 KM v podaljšani različici? Mokre sanje vseh nastopačev.