Zanimivosti

Bizarno: Pse vozijo k lepotnim kirurgom

mv
9. 8. 2015, 17.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Na dejstvo, da je trend lepotnih popravkov med ljudmi v porastu, smo se že nekako navadili. Zato pa se nam zdi bizarno, da se ljudje zdaj odločajo že za lepotne popravke na svojih pasjih ljubljenčkih. Južna Koreja v tem trenutno vodi.

Južna Koreja velja za državo z največ lepotnih popravkov na prebivalca, očitno pa so obsedenci s popolnostjo zdaj svojo obsesijo prenesli celo na štirinožne prijatelje. Časopis Chosun Ilbo poroča, da je plastična kirurgija za pse trenutno največja modna muha. Seveda ne govorimo le o klasičnih posegih krajšanja repov in rezanja ušes, temveč o posegih, ki smo jih navadno vajeni pri ljudeh. Lastniki psov zdaj svojim ljubljenčkom lahko privoščijo botoks, operacijo in dvig vek, odpravo gub, izsesavanje maščob in podobne bizarne popravke.

Varno, a sporno

Veterinarji pravijo, da je izvedba tovrstnih posegov na živalih varna ter, da je pravica lastnika psa, da z njim dela, kar želi. Na srečo se večina Korejcev s tem ne strinja in kar 63 odstotkov je priznalo, da so za prepoved tovrstnih lepotnih operacij, saj gre za zelo očitno zlorabo živali.