Zanimivosti

Obamo mikajo Kilimandžaro, safari in plaža

T.C.
26. 7. 2015, 10.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Kenija in sosednje države se lahko v prihodnje očitno veselijo slavnega turista. Ameriški predsednik Barack Obama je namreč po obisku v Keniji danes povedal, da so na njegovem seznamu aktivnosti po izteku predsedniškega mandata med drugim vzpon na Kilimandžaro, safari v Masai Mari in počitnice na plaži na otoku Lamu.

Reuters

Reuters

"Vem, da so kraji v tej čudoviti državi, ki jih nisem odkril. Zato bom poskrbel, da se vrnem," je napovedal Obama. Ob tem je dodal, da ne gre le za Kenijo, ampak za ekosistem, ki se razteza od Ugande do Tanzanije.

"Plezanje na Kilimandžaro se mi zdi nekaj, kar bi moralo biti na mojem seznamu stvari za obdobje, ko bom rešen te službe. Tajni službi načeloma ni všeč, če plezam po gorah, a kot zasebni državljan upam, da bom lahko izpeljal kaj podobnega," je pojasnil v pogovoru za kenijski radio Capital FM.

Kilimandžaro je visok 5895 metrov in leži v Tanzaniji, zelo blizu meje s Kenijo. Gre za najvišji vrh v Afriki.

Obama je povedal tudi, da sta mu bila zelo všeč nacionalna parka Masai Mara in Serengeti v Keniji in Tanzaniji ter da ima zelo lepe spomine na obisk otoka Lamu pred kenijsko obalo. Tega je obiskal z zdajšnjo ženo Michelle.

"Lamu je visoko na mojem seznamu. Z Michelle sva šla tja, ko sva bila zaročena, in spomnim se izletov z ladjo, ribarjenja in kapitana, ki je ribo pripravil kar na plaži. To je bilo neverjetno," je povedal Obama.

Reuters