Zanimivosti

Pripravite se na največji potres vseh časov!

K.S.
21. 5. 2015, 10.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Tako, kot je zapisano v knjigi Tektonika litosferskih plošč, je planet Zemlja živ in dinamičen, ki stalno spreminja svoj izgled. Njegova živahnost se lahko odraža z zelo hitrimi dogodki, kot so izbruhi vulkanov in potresi, ali z zelo počasnimi spremembami, ki so za nas skorajda nevidne.

YouTube

Prelomnica sv. Andreja, ki poteka skozi mesti Los Angeles in San Francisco, je že od nekdaj znana po tem, da so tu potresi zelo pogosti. Po potresu v Nepalu, so mnogi znanstveniki opozorili, da lahko zelo kmalu pride do zelo hudega potresa tudi v Kaliforniji. 

In ker Hollywood živi tudi od tovrstnih katastrofičnih filmov, vam tu spodaj predstavljamo napovednik zadnjega, ki mogoče ni ravno iz trte izvit. Film bo kmalu prišel tudi v naše kinematografe in že prvih nekaj kadrov resnično zaledeni kri v žilah.

Ko se zloglasna potresna prelomnica Svetega Andreja naposled vda in pri tem v Kaliforniji sproži potres devete stopnje po Richterjevi lestvici, se pilot reševalnega helikopterja (Dwayne Johnson) in njegova odtujena soproga (Carla Gugino) podata iz Los Angelesa v San Francisco, da rešita svojo edinko. Toda njuno nevarno potovanje na sever je zgolj začetek. Ko že mislita, da je najhujše mimo… se vse šele začne.