Zanimivosti

Tedenski horoskop od 27. 4. do 4. 5.

Bern Jurečič
26. 4. 2015, 11.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V tednu, ki se odpira pred nami, horoskop kaže večinoma bolj ugodne povezave od zadnjih časov. To nas napeljuje k misli, da bo težnja po utrditvi in celo po napredku iz položaja, s katerim nismo zadovoljni, večja kot do zdaj.

Arhiv Svet24

Že to je dovolj, če bo nekaj – po možnosti čim več – posameznikov nehalo razmišljati katastrofično … Merkur se bo 1. maja prestavil v dvojčka, torej lastno znamenje, kjer je močan. Raznolikost razmišljanja in pa predvsem spremembe v mišljenju so zelo verjetne. Odličen čas za spremembe.

V tem tednu se bo veliko energije vrtelo okoli denarja. Morebitne poslovne ponudbe tega tedna bodo zvenele precej nerealno, vendar so uporabne, kajti v nekih drugih pogojih se lahko izkažejo kot dolgoročno koristne. Utrjujte poznanstva z ljudmi, od katerih se lahko kaj naučite, predvsem če gre za ljudi, ki so trdni kljub problemom v družbi.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Morda vas malo moti, da se stvari razvijajo malo prepočasi za vaše pojme, a ne dajte se motiti, raje pomislite, da je to samo manjši premor, potem pa se boste spet lahko zagnali naprej … Vsaj do prve stene … Veliko boste razmišljali o tem, kako bi še prišli do denarja, pa čeprav le cekin tu in tam. Venera, ki v vašem horoskopu odgovarja za denar, se je povezala z Uranom, ta pa kaže priložnosti tudi tam, kamor nikoli ne pogledate. V ljubezni boste zelo prizadevni, kar velja za oba spola.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Vaša dilema se bo vrtela okoli tega, ali poiskati finančno pomoč od zunaj ali se omejiti na lastne vire in možnosti, z upanjem, da boste vseeno nekako zvozili. Marsova pot skozi vaše znamenje prinaša dobro žetev pri vseh aktivnostih, ki ste jih pripravili vnaprej, pri tem vas lahko nesejo le previsoka pričakovanja, če ste si jih ustvarili skozi mesece, ko ni šlo dobro. Merkurjev prestop prinaša kakšno dodatno možnost s strani, verjetno kaj malega, bolj za veselje in zadoščenje kot pa za kako obogatitev.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Merkurjev prestop v svoje znamenje prinaša več možnosti, prilagajanje potrebam in raznovrstnost. Za dvojčke bo to, kot bi jih postavil na hodnik, poln odprtih vrat, izza katerih zijajo številne odlične priložnosti. Letos bo Merkur pri vas kar dva meseca, kar ni značilno za njegovo hitrost, to pa je dober čas za spremembe v navadah, osebnostnih lastnostih, videzu. Odličen čas za izpolnitev razmišljanj o spremembah, za katere niste imeli ali časa ali pogojev ali pa poguma.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Povečanje možnosti za izboljšavo bo šlo v veliki meri mimo rakov, če računate na čisto osebne koristi in blaginjo. Bolj se lahko pozitivni trendi izkažejo na širši, družabni in družbeni ravni, se pravi, da lahko boljši veter pričakujete vključeni v družbo ali organizacije, v katerih so osebni interesi nekoliko manjši ali zakriti. Tudi od prijateljev, predvsem od zvez in prijateljstev, imate lahko veliko dobrega.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

V tem tednu lahko pride do dileme »jaz ali oni«. Jupitru v vašem znamenju se je za kratek čas pridružila Luna in poudarila nujo po priznanju in žarometih, ki menda malo premalo svetijo na vas … Po eni strani interesi službe, podjetja, delodajalca ali kariere, pri katerih zahteve in možnosti niso majhne, po drugi strani pa vaši lastni nameni, sposobnost ustvariti dobiček in uspeh, na trenutke utegne biti napeto. Z veliko dobre volje, potrpežljivosti in strpnosti boste imeli zelo uspešen teden.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Merkurjev prestop v vašo hišo kariere ne prinaša velikih uspehov ali zmage, zato pa so lahko dobrodošle tudi drugačne spremembe. Merkur vedno pomeni neke vrste multiplikacijo, pomnožitev, zato se lahko pojavi še dodaten angažma, mogoča je tudi pretvorba kakega konjička v poslovno aktivnost, za začetek po malem. Razmišljanju o tem, da bi kaj spremenili na svoji poti, se ne boste izognili. Sicer pa boste naleteli na neko znanje ali teorijo, ki bo za vas nekaj čisto novega.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Tudi če se bo Merkur umaknil iz vaše finančne hiše, pa tam za zdaj ostajata tako Mars kot Sonce, se pravi, da bo izboljšanje stanja ostalo v sferi upanja in načrtovanja, realno pa bo vse odvisno od tega, ali boste kje našli možnost za premostitev ali pomoč s strani. Omenjeni Merkur bo po drugi stran prinesel hitrejši način razmišljanja, predvsem pa nevezanost na ustaljena prepričanja – pojavilo se bo vprašanje »kdo pravi, da mora biti ravno tako«.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Tema ureditve odnosov, dogovora in harmonije z drugimi bo vodilna v tem tednu. Poslušali boste, kaj imajo povedati drugi, in to primerjali s svojimi prepričanji in izkušnjami. S svojo izredno intuicijo in pronicljivostjo jim boste pomagali razumeti stanje, v katerem so se znašli, vaši bližnji pa se bodo čudili, od kod vam naenkrat tako znanje. Merkurjev prehod bo vam prinesel razmišljanje o alternativah glede denarja, recimo o posojilih, vračilih, investicijah ali zavarovalninah in še je tu možnosti.  

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Po nekaj tednih, ko planetarne energije niso podpirale podjetnosti in odpiranja novih zgodb, je na vrsti prav to. Med drugim tudi Luna spodbuja vašega vladarja Jupitra, ki počasi prihaja v svoj običajni ritem in hitrost ter bo kot tak spet odpiral vrata vsem tistim, ki si prizadevajo in upajo. V partnerstvu sreča in mirno zavetje pred napetostmi zunanjega sveta, marsikaj se boste dobro dogovorili, predvsem pa boste drugo stran razumeli bolje kot do zdaj.  

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Tudi če vas praviloma moti, če nimate vsega pod nadzorom (kar bo trajalo še nekaj časa), pa je v tem tednu v vašem horoskopu videti ustvarjalni vzgib in veliko kreativnost, vsega se lahko lotite, iz nič lahko naredite vse, bogastvo, uspeh, občudovanje. Odlično za ukvarjanje z otroki in poučevanje, treniranje, pa tudi za vsako delo na prostem, v naravi, na vrtu. Čas je dober tudi za zabavo in igro. Vaš mir bodo načele malenkosti, za katere bi moral poskrbeti nekdo drug, pa ni.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Plutonova energija je tokrat lahko koristna za vas, saj vam prinaša možnosti delovanja iz ozadja, ne da bi stopili pred žaromete, rezultati pa ne bodo ob tem nič slabši. Hkrati je to dober čas za posvetitev svojemu telesu in duhu, bodisi v obliki meditacije bodisi kot odhod k zdravniku z namenom pregledati malo stanje … Vam bo Merkurjev prehod prinesel nekaj več ustvarjalnosti, vsaj razmišljali boste o tem, kaj vse bi se dalo postoriti, »ko bo čas« – ta čas pa prihaja v tednu ali dveh, torej se pripravite.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Če se v teh dneh ne boste postavili po robu nadrejenim ali če se ne boste žrli zaradi načrtov, ki se ne izpolnjujejo, potem imate pred seboj dober teden. Iz tira vas bodo metali rutina, tisoč malih pospravljanj, pritisk na navade, ki bi jih bilo treba spremeniti, natančnost in doslednost, ki bi ju morali izkazati, pa ju ne premorete. Venerina in Merkurjeva prisotnost v polju doma in družine bo zvečala željo po ureditvi, polepšanju prostorov in okolice bivališča, pa tudi sicer se boste zadrževali predvsem doma in se pri tem počutili zelo dobro.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 6°21 do 13°09 Bika.

Merkur bo prišel od 23°28 Bika do 3°45 Dvojčkov, v katera bo vstopil 1. 5.

Venera bo prišla od 17°37 do 25°31 Dvojčkov.

Mars bo prišel od 19°10 do 24°11 Bika.

Jupiter je še vedno počasen, prišel bo le od 13°06 do 13°34 Leva.

Saturn bo retrogradno prišel od 3°28 do 3°01 Strelca.  

Uran se bo premaknil od 17°35 do17°59 Ovna.

Neptun se bo premaknil od 9°15 do 9°24 Rib.

Pluton se bo ta teden komaj kaj premaknil v retrogradno smer, le od 15°31 do 15°29 Kozoroga.

Luna bo 28 4. vstopila v Devico, 30. 4. v Tehtnico in 3. 5. v Škorpijona.

(Naslednja lunina mena, polna luna, bo šele v ponedeljek, 4. maja.)