Zanimivosti

Američani imajo le še 60 do 90 dni

R.T.
15. 3. 2015, 18.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Dr. Walker Todd, nekdanji svetovalec v ameriških federalnih rezervah, je prepričan, da ima ameriško gospodarstvo še približno 60 do 90 dni življenja, saj da je dolar na robu propada. Napoved bi šlo spregledati, če je ne bi pred dnevi podal ravno dr. Walker Todd, ki je dvajset let deloval kot gospodarski svetovalec v federalnih rezervah.

Arhiv Svet24

Toddovo mnenje je skladno s številnimi drugimi napovedmi. Scenarij za propad Združenih držav Amerike, kot ga je napovedal dr. Walker Todd, je sledeči: ekonomski propad in uničenje dolarja; vzpostavitev vojnega stanja, morda s pomočjo tujih čet; in končno vsesplošen konflikt. Todd meni, da obstajajo jasni ekonomski, politični in vojaški razlogi, zakaj bi Rusi hoteli okupirati Aljasko. Obstajajo poročila različnih virov o ruskih vojaških silah, ki da se vsake toliko pojavijo v manjših mestih na Aljaski. Neki vojni veteran naj bi ob obali Aljaske celo večkrat opazil ruske podmornice. Dejanska prisotnost ruskih čet na ameriških tleh bi za Američane gotovo morala biti zaskrbljujoča. Sploh pričo dejstva, da Rusija na območju Arktike, torej nedaleč stran od Aljaske, kopiči svoje vojaške sile. Po nekaterih podatkih naj bi Rusi v velikem številu na Aljasko prihajali kot civilisti, stanujoči v zapuščenih motelih in zaprtih vojaških bazah Adak in Fort Greely.

Če se poznavalec ne moti, se Združenim državam Amerike ne piše nič dobrega. Čas jim je skopo odmerjen.

Dodatna dokumentacija

Tu pa je še sedmerica otokov, ki jih je Barack Obama odstopil Rusiji. Sporna je predvsem njihova lega – dva od njih bi namreč lahko bila zelo priročna za invazijo na Aljasko. Preostala peterica pa bi lahko omejevala dostop ameriške mornarice do in okoli Arktike, za katero se poleg Združenih držav Amerike ter Rusije zanima še Kanada. Na tem mestu velja omeniti se poročila aljaških ribičev, ki so na otoku Wrangell – enem od sedmih – večkrat opazili ruske sile.

Dezerterji Sovjetske zveze opozarjajo ZDA

Anatolij Golicin, nekdanji častnik KGB-ja, je prebegnil v Združene države Amerike, da bi Američane opozoril na potencialni ruski napad. Bil je eden prvih, ki je razkril ruske namere. Kot je poročal, je kratkoročni strateški načrt Rusije na tehnološkem področju dohiteti Zahod, predvsem na podlagi enostranskih pogodb o razorožitvi. Ko bi enkrat tako opravili z Združenimi državami Amerike, tako Golicin, bi Rusi v okviru svojega dolgoročnega načrta po Leninovem vzoru začeli države nadomeščati z regionalnimi vladami, kar bi sčasoma dozorelo v eno svetovno vlado. Vse to v navezi s Kitajsko. Ko bi Rusija »uspavala« Združene države Amerike, bi jih s Kitajsko napadli od zunaj in od znotraj – Kitajci z juga, Rusi s severa. Preko Aljaske.

Se Todd ne moti? Imajo Združene države le še 60 do 90 dni?