Zanimivosti

Apple v ponedeljek s podrobnostmi o pametni uri

M.J.
6. 3. 2015, 08.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ameriški tehnološki velikan Apple bo v ponedeljek na posebnem dogodku razkril podrobnosti v zvezi s pametno uro Apple Watch. Slednjo je javnosti prvič predstavil septembra lani, ob predstavitvi novega modela mobilnega telefona Iphone 6, na prodajnih policah pa naj bi se znašla aprila.

Reuters

Dolgo napovedovana pametna ura naj bi predstavljala naslednjo prodajno uspešnico podjetja Apple, ki je z napravami, kot so predvajalniki Ipod, mobilniki Iphone in tablice Ipad, postavljal trende v informacijski in komunikacijski tehnologiji.

Glavne tehnične značilnosti ure so že znane. Ima vrsto senzorjev ter aplikacij in poseben gumb Digital Crown, ki omogoča upravljanje ure brez zakrivanja zaslona z roko, podprta je sinhronizacija oziroma povezava z mobilniki Iphone.

Tehnološka javnost v ponedeljek po poročanju nemške tiskovne agencije dpa pričakuje podrobnejše podrobnejše podatke med drugim o delovanju že predstavljenih funkcionalnosti, zmogljivosti baterije in prodajnih cenah - izhodiščna cena naj bi znašala 349 dolarjev (317 evrov).

Številni proizvajalci elektronike so medtem že vstopili na trg nosljivih naprav oziroma pametnih ur, vendar pa te zaenkrat še niso doživele množičnega navdušenja potrošnikov.