Zanimivosti

Bo Suarez spet grizel?

STA/M.J.
3. 10. 2014, 10.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Zvezdnik urugvajske nogometne reprezentance Luis Suarez je prvič po zloglasnem ugrizu na minulem svetovnem prvenstvu v Braziliji spet v urugvajski izbrani vrsti. Selektor Oscar Tabarez je Suareza, ki je poleti oblekel dres Barcelone, a zanjo na uradni tekmi še ni zaigral, vpoklical za prijateljski tekmi proti Savdski Arabiji in Omanu.

Reuters

Sedemindvajsetletni Suarez bo tako lahko zaigral 11. oktobra v Savdski Arabiji in tri dni pozneje v Omanu. A na naslednjih osmih tekmah Južnoameričanov tako v tekmovanju Copa America 2015 kot v kvalifikacijah za mundial 2018 Suarez zaradi kazni Mednarodne nogometne zveze (Fifa) ne bo smel igrati.

Prvenec v dresu Barcelone, ki je poleti za Suareza angleškemu Liverpoolu odštela 80 milijonov evrov, bo Urugvajec doživel 26. oktobra, ko mu poteče kazen prepovedi igranja, ki mu jo je naložila Fifa na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Takrat je Suarez na obračunu z Italijo v ramo ugriznil Giorgia Chiellinija.

Sprva mu je Fifa prepovedala igrati in trenirati z ekipo, vendar je Mednarodno športno razsodišče Cas v Lozani odločilo, da je Fifina kazen pretirana, Suarez pa lahko trenira in tudi igra prijateljske tekme.