Zanimivosti

Tesla z novim modelom

M.J.
3. 10. 2014, 09.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Proizvajalec električnih avtomobilov Tesla Motors prihaja na dan z novim modelom avtomobila. To je prek družbenega omrežja Twitter sporočil lastnik podjetja Elon Musk. Zaradi tega so se delnice družbe v četrtek na newyorški borzi podražile za 4,5 odstotka na 251,09 dolarja. Musk je sporočil, da je že čas, da razkrijejo "model D" in še kaj drugega.

Twitter

Sporočilu na Twitterju je priložil fotografijo delno odprte garaže z napisom D in orisom avtomobila ter datumom 9. oktober 2014. Stranke ugibajo, da je morda res čas, da Tesla ponudi na prodaj avtomobile, ki bodo na voljo širši javnosti, ne le bogatašem, ki lahko odštejejo 75.000 dolarjev za avtomobil na električni pogon.

Podjetje je septembra sporočilo, da bo v sodelovanju z japonskim Panasonicom v Nevadi zgradilo največjo tovarno litij-ionskih akumulatorjev na svetu. To naj bi znižalo ceno avtomobilov, ki bodo potem postali bolj razširjeni. Tesla ne proizvaja veliko avtomobilov, zato cena tudi ni problem. Za večjo prodajo pa bo potrebna nižja cena.