Zanimivosti

Applu zaradi novega iPhonea padajo delnice

K.S.
9. 9. 2014, 19.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Končno je prišel 9.9., dan 'velike predstavitve' novega Applovega draguljčka. Uresničila so se ugibanja poznavalcev, predstavili so namreč dva modela iphona 6!

Resolucija pametnega telefona iPhone 6 je 1334x750, telefona iPhone 6 Plus pa kar 1920x1080. Oba telefona sta tudi zelo tanka, iPhone 6 je 'debel' le 6,8 milimetra (iPhone 5S meri 7,6 milimetra), drugi 'velikan' pa meri 7,1 milimetra.

Glede baterije iPhone 6 ne prinaša nekih velikih novosti, zato pa je baterija iPhona 6 Plus veliko bolj vzdržljiva in 'prenese' na primer kar 80 ur poslušanja glasbe...

Apple je letošnje novosti predstavil v objektu v Silicijevi dolini, v katerem je pokojni soustanovitelj Appla Steve Jobs leta 1984 predstavil računalnike Macintosh. Gre za objekt Flint Center for the Performing Arts v kampusu v bližini Applovega sedeža v mestu Cupertino, ki ima na voljo več sedežev kot dvorane, v katerih je podjetje v zadnjih letih običajno izvajalo posebne medijske dogodke. Apple svoje največje novosti običajno predstavi septembra, kar velja za najprimernejši čas pred začetkom tradicionalno nakupovalno obarvanega zadnjega četrtletja na čelu s prazničnim decembrom. 


Je pa slaba novica, da so padle vrednosti delnic Appla za 0,4 odstotka, čeprav je predstavil nov pametni mobilnih Iphone 6, a očitno telefon ni ravno prepričal uporabnikov, kar je takoj povzročilo padec delnic. 
Na splet je seveda že pricurljal tudi video novih modelov: