Zanimivosti

Policija pomagala najti izgubljenega kužka

M.J.
12. 8. 2014, 13.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

8. avgusta zvečer je osebje hotela v okolici Novega mesta za pomoč zaprosilo policiste. Gostje hotela iz Italije naj bi že ves popoldan obupano iskali psa pasme angleški seter, ki se je izgubil med sprehodom. Policista Postaje vodnikov službenih psov Novo mesto sta se pogovorila z lastnikom, ki je zaradi obveznosti moral nadaljevati pot brez svojega psička. Zagotovila sta, da bosta nadaljevala z iskanjem in mu sporočila, če psa najdeta.

PU Novo mesto

Vodnika sta še isti večer pregledala širše območje, kjer se je pes izgubil. Pogovorila sta se s številnimi prebivalci naselij Ratež in Gumberk in jih prosila, da jim sporočijo, če psa opazijo. Naslednji dan je občanka v okolici Gumberka podobnega psa opazila in poklicala policiste. Vodnika službenih psov sta takoj odšla na kraj, pregledala območje in v gozdu izsledila povsem izmučenega in dehidriranega psička. Odpeljala sta na postajo vodnikov službenih psov, kjer so ga policisti oskrbeli. Kasneje je vodnik psička z imenom Rambo odpeljal k sebi domov, kjer je počakal na prihod gospodarja.

Veselju ob snidenju Ramba in njegovega lastnika ni bilo videti konca. Zahvala, močan stisk roke in fotografije so zabeležile srečen konec zgodbe.

PU Novo mesto