Zanimivosti

Citroenov kitajski terenec tudi za evropske kupce?

A.Š.
14. 7. 2014, 15.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Citroen je na Kitajskem konec preteklega meseca predstavil vozilo DS 6WR, ki ga utegnemo nekoč videti v evropskih prodajnih salonih. Pred nekaj dnevi so avto opazili na francoskih cestah.

Citroen je 28. junija praznoval dve leti, odkar so z linijo DS prisotni na Kitajskem, in na račun te obletnice so predstavili tudi prestižnega predstavnika SUV. Pri Citroenu so zapisali, da je DS 6WR prvo luksuzno športno terensko vozilo tržne znamke, katerega zunanjost je bila predstavljena aprila na avtomobilskem sejmu v Pekingu. Zdaj bo treba le počakati do konca septembra 2014, ko bo vozila DS 6WR mogoče občudovati na kitajskih cestah. 

Čeprav so citroenovci vse do zdaj zanikali prihod tega SUV-ja v Evropo, vse kaže na to, da so si malce premislili.

Avto, ki bo tekmoval z audijem Q5 in BMW-jem X3, je dolg 4,55 metra, širok 1,86 metra, visok 1,61 metra, medtem ko medosna razdalja meri 2,73 metra. Za pogon mu na Kitajskem namenjajo dva bencinska motorja, e-THP160 in THP200. 

Čeprav so citroenovci vse do zdaj zanikali prihod tega SUV-ja v Evropo, vse kaže na to, da so si malce premislili. V preteklih dneh so avto opazili na več lokacijah v Franciji. Mogoče pa to le ni samo eden od promocijskih avtomobilov, ki so jih dobili s Kitajskega.