Zanimivosti

Boste med dopustom kampirali?

Sašo Avramovič
8. 7. 2014, 17.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Med nami je veliko takšnih, ki poležavanje in sončenje na plažah v Sloveniji, Hrvaški, Grčiji … raje zamenjamo za preživljanje počitnic v neokrnjeni naravi in se odpravimo kampirat. Preverili smo cene in ponudbe petih kampov po Sloveniji.

Profimedia, Facebook

Med drugim se lahko odločimo za kampiranje v kampu Lazar, ki se razprostira ob reki Soči, nedaleč od mesta Kobarid. Kamp obsega dva hektarja ravne in travnate površine, delno je zasenčen z drevesi in ograjen z naravnim lesenim plotom. V celoti je opremljen z elektriko, vodo, klopmi in mizami. Kampiranje na dan znaša 12 evrov na osebo, za otroke od 7 do 13 let 6 evrov na dan, za otroke do 7. leta pa je brezplačno. Za električni priključek bo treba odšteti 5 evrov.

Po vsej državi je ogromno kampov, mi pa smo preverili ponudbe in cene petih.

Tik ob Kolpi na relaciji Metlika–Črnomelj se nahaja kamp Podzemelj, ki je v celoti ograjen in ima velik parkirni prostor. Kampirni prostor je na ravnem travnatem terenu neposredno ob reki. Kampirati je mogoče s šotorom, kamp prikolico in avtodomom. V glavni sezoni (med 22. 6. in 26. 8.) znaša kampiranje 9,80 evra na osebo, za otroke do 7 let je brezplačno, za otroke od 7. do 14. leta pa 6,80 evra na dan. Za električni priključek bo treba odšteti 4 evre.

Na Gorenjskem najdemo veliko kampov. Lahko se odločimo za kamp Šobec, ki ponuja 400 kampirnih mest na 15 hektarjih površine. Gostom je na voljo naravno kopališče z vodnim parkom, teniška igrišča, igrišča za odbojko na mivki, minigolf, košarko ... V glavni sezoni (do 25. avgusta) znaša kampiranje na dan 14,50 evra na osebo, za otroke od 7. do 14. leta 10,70 evra, za otroke do 7. leta pa je brezplačno.

Le nekaj sto metrov od središča Bohinjske Bistrice leži kamp Danica. Vse površine v kampu so izravnane in travnate. Izbiramo lahko mesta pod sencami dreves ali na soncu. Skupaj imajo 4,5 hektarja površine za približno 700 gostov. Do 26. avgusta bo za kampiranje na dan treba odšteti 12,60 evra na osebo, za otroke od 7. do 14. leta pa 9,50 evra.

V Zgornji Savinjski dolini se lahko recimo odločimo za kampiranje v kampu Menina, ki se razprostira ob reki Savinji. Kamp je velik osem hektarjev in nudi približno 200 parcel za kampiranje. Vse parcele so opremljene z elektriko, so blizu točk s pitno vodo in stranišč. Površine so travnate in večinoma v senčnih legah. Kamp se nahaja v neposredni bližini reke Savinje in ima svoje jezero. Kampiranje na dan v glavni sezoni (od 1. julija do konca avgusta) znaša 11 evrov na osebo, za otroke oziroma mladino (od 4 do 18 let) pa 7 evrov. Električni priključek nas bo stal 3 evre.

Koliko znaša kampiranje za odraslega v posameznih kampih na dan?

lazar.si
KAMP LAZAR

Odrasli                        12 EUR/dan

Otroci (7–13 let)         6 EUR/dan 

Profimedia, Facebook
KAMP PODZEMELJ

Odrasli                        9,80 EUR/dan

Otroci (7–14 let)         6,80 EUR/dan

sobec.si
KAMP ŠOBEC

Odrasli                        14,50 EUR/dan

Otroci (7–14 let)         10,70 EUR/dan

camp-danica.si
KAMP DANICA

Odrasli                        12,60 EUR/dan

Otroci (7–14 let)         9,50 EUR/dan

facebook
KAMP MENINA

Odrasli                        11 EUR/dan

Otroci in mladina       7 EUR/dan