Zanimivosti

Nekoč druga na svetu v gimnastiki, danes primorana v prostitucijo

J.P.
11. 6. 2014, 09.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Nekdanja gimnastičarka je svojo državo zastopala na številnih tekmovanjih in si prislužila več medalj, danes pa deluje v povsem drugačnih vodah.

27-letna Florica Leonida iz Bukarešte pravi, da je kariero v gimnastiki obesila na klin, saj se ji ta finančno preprosto ne bi izplačala. Zato se je odločila za prostitucijo, ki ji omogoča finančno veliko bolj gotovo življenje, četudi je na svetovnem in evropskem prvenstvu osvojila srebrni medalji.

Ko je prenehala z gimnastiko, je postala prostitutka v Nemčiji, preden se je preselila v sosednjo Avstrijo, kjer sedaj pod drugim imenom biva v enem od dunajskih bordelov. Ime si je ponovno spremenila, potem ko so romunski mediji odkrili, da se prodaja pod psevdonimom Sascha Brown.
Florica pravi, da medtem ko ji je šport prinesel le nekaj sto evrov na mesec, je v Nemčiji na teden zaslužila tudi do 8.000 evrov. V Avstriji verjetno zasluži manj. Polovico zaslužka menda pošilja družini v Romunijo, drugo polovico pa porabi za najemnino in oblačila. Romunski mediji poročajo, da se pri njej na noč zvrsti pet do šest strank, nato zajtrkuje, popoldne gre na kosilo, nato nekaj časa zapravi v solariju, zvečer pa se vrne v bordel, kjer je celo noč na voljo strankam. Občasno deluje tudi v Linzu in Beljaku.