Zanimivosti

Policija dojenčku pripisala poskus umora

STA/mv
12. 4. 2014, 18.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Policija v pakistanskem mestu Lahore je vložila kazensko ovadbo zoper devetmesečnega otroka zaradi suma poskusa umora. Po ugotovitvi "napake" in velikem ogorčenju javnosti je ovadbo umaknila.

flickr

Primer je prišel v javnost, ko je otrok prejšnji teden moral prvič stopiti pred sodnika. Televizijski posnetki so kazali jokajočega dojenčka v objemu svojih staršev, medtem ko mu uslužbenec sodišča jemlje prstne odtise, navaja nemška tiskovna agencija dpa. Sodnik je dojenčka izpustil na prostost po plačilu varščine. Družinski odvetnik Irfan Tarar pa je danes sporočil, da je policija ovadbo umaknila. Bo pa vseeno morala s preiskavo pojasniti, kako se je kaj takega lahko sploh zgodilo.

Napaka zaradi katere so enega uslužbenca suspendirali

Po besedah tiskovnega predstavnika policije je bila ovadba "napaka", zaradi katere so suspendirali enega uslužbenca. Ovadba se veže na dogodek februarja, ko so razjarjeni prebivalci neke revne četrti napadli več policistov, ki so jim zaradi neplačanih računov poskušali odklopiti elektriko. Aretiranih je bilo okoli 30 ljudi, med njimi tudi oče omenjenega dojenčka. Po besedah Tararja je policija spisala ovadbo zoper očeta in sina, ne da bi preverila njuno starost. Vse aretirane so sicer ovadili zaradi suma poskusa umora.