Zanimivosti

Čustveni ljudje so bolj zdravi

T. P.
23. 3. 2014, 20.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ljudje, ki so po naravi bolj občutljivi od drugih, živijo dalj časa, ker bolj pazijo na svoje zdravje.

Profimedia

Poleg klasične diagnoze bi zdravniki v prihodnosti morali upoštevati tudi test čustvenih lastnosti pacientov, saj imajo posamezne osebnostne lastnosti velik vpliv na to, kako določeni ljudje doživljajo svoje zdravje.

Čustva vam razkrivajo, koliko časa boste živeli.

Znanstveniki ugotavljajo, da so bolj senzibilni in čustveni ljudje načeloma tudi bolj ozaveščeni in bolj pazijo na svoje zdravje. Zato tudi dalj časa živijo. Raziskavo so naredili na več kot 1000 Novozelandcih, rojenih leta 1972 in 1973. Raziskovalci so analizirali njihove lastnosti ter osebno in družinsko zgodovino najrazličnejših bolezni, spremljali pa so tudi njihovo fizično stanje.

Odkrili so, da ljudje, ki so po naravi flegmatični, ne dajo veliko na zdravo življenje in radi podležejo pregreham. Kar 45 odstotkov takih ljudi se sooča z zdravstvenimi težavami že od 38. leta naprej. V skupini tistih, ki so jih znanstveniki označili kot ozaveščene, pa je zdravstvene težave razvilo manj kot 18 odstotkov ljudi.

Posamezniki, ki se na testih niso pokazali kot senzibilni, imajo pogosto težave z odvečnimi kilogrami, povišan holesterol in krvni tlak ter so nagnjeni k številnim vnetjem.    

Profimedia