Zanimivosti

Modrček na plan!

Tjaša Kokalj
2. 3. 2014, 13.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Moda mora biti zabavna!

Thinkstock

SREBRNA IN ZLATA BARVA

Mit: Srebrnega in zlatega nakita ne smemo nositi skupaj

Resnica: Zlato in srebro pravzaprav postajata zelo priljubljena kombinacija v svetu nakita in modnih dodatkov. Poskusite mešati zapestnice zlate in srebrne barve in presenečeni boste, kako dobro so pravzaprav videti skupaj.

ČEVLJI IN TORBICA V ENAKI BARVI

Mit: Vaši čevlji in torbica se morajo vedno barvno ujemati

Resnica: Ja, morda, če ste ostali v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Barvno ujemajoča se kombinacija čevljev in torbice sicer ustvari neki celotni videz, a moda pomeni eksperimentiranje s slogi in različnimi potiski.

VODORAVNE ČRTE

Mit: Vodoravne črne optično razširijo vašo postavo

Resnica: Vsi smo že slišali za to trditev. Ženske z močnejšo postavo naj bi nosile navpične črte, ki naj bi podaljšale silhueto. Zdaj pa je študija univerze v New Yorku pokazala, da ljudje vodoravne črte ne zaznajo kot vzorec, ki vašo postavo razširi, pač pa jo v resnici zoži. Kot vsak vzorec tudi črte hitreje privabijo človeško oko, zato lahko ta učinek zmanjšate s tem, da čez črtast top oblečete jopo ali modni blazer.

RDEČA IN ROŽNATA

Mit: Rdeča in rožnata nista za kombiniranje

Resnica: S pojavom vintidž trenda se kombiniranje močnih barv vrača. Tako kot se lahko poigramo z mešanjem različnih vzorcev, se lahko poigramo tudi z barvami. Poskusite z dvema močnima barvama, ki ju ločite s kakšnim modnim dodatkom. Izberite na primer rdeč top in rožnato krilo, zraven pa stilirajte zlat pas.

MODRČEK NA PLAN

Mit: Spodnje perilo ne sme biti vidno

Resnica: Odvisno … Seveda ni primerno, da se modrček vidi, ampak če neprosojen črn nedrček oblečete pod črn čipkast top, deluje zelo seksi in še vedno okusno. Ta mit lahko razbijete le pod določenimi pogoji in za določene priložnosti.

RAZLIČNI KOSI DENIMA

Mit: Ne nosite več kot enega kosa denima

Resnica: Tudi ta mit se da razbiti in pri tem ne boste bili videti, kot da ste ravno prišli s kakšnega rodea. Če želite obleči zgornji in spodnji del iz denima, izberite različne odtenke modre in tudi različne sloge denima, na primer svetlo kavbojsko srajco in temne oprijete kavbojke.