Zanimivosti

Yahoo se pripravlja na napad

STA/mv
22. 1. 2014, 17.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Število obiskovalcev, ki za dostop do spletnih strani ameriškega spletnega velikana Yahooja uporabljajo mobilne naprave, bo do konca leta prehitelo število uporabnikov, ki za dostop uporabljajo osebni računalnik, je na srečanju Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu napovedala glavna izvršna direktorica Yahooja Marrisa Mayer.

Wikipedia

Kot je dejala na okrogli mizi o digitalnih tehnologijah, bo letošnje leto za Yahoo prelomno. "Do konca leta bomo imeli več prometa z mobilnih naprav kot z osebnih računalnikov. Na to je treba biti pripravljen," je dejala Mayerjeva. Po poročanju francoske tiskovne agencija AFP je Yahoojeva spletna stran decembra lani zabeležila prvo mesto po obiskanosti s strani uporabnikov osebnih računalnikov v ZDA. Podjetje, ki se že dalj časa sooča s krizo identitete, je tako pod pritiskom, da poskrbi tudi za mobilne uporabnike.

Yahoo za Facebookom

Ravno prihod Mayerjeve na čelo spletnega velikana je naredil prve korake v to smer, pod njeno taktirko je Yahoo prevzel več kot 20 tehnoloških podjetij. Med najbolj odmevnimi je bil nakup blogerske platforme Tumblr, za katero je Yahoo odštel 1,1 milijarde ameriških dolarjev. A Yahoo je kljub mnogim investicijam na ameriškem digitalnem oglaševalskem trgu lani zdrsnil z drugega mesta - izrinilo ga je družabno omrežje Facebook. Slabi rezultati naj bi botrovali tudi nedavnemu odhodu Yahoojevega izvršnega direktorja za operacije Henriqueja de Castra.