Zanimivosti

Napovedi priznanih slovenskih astrologov za leto 2014

M.J.
4. 1. 2014, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Tri slovenske astrologe smo prosili za odgovore na vprašanje, kaj nam kažejo zvezde v letu 2014. Ne obeta se nam nič kaj dobrega.

arhiv revije Lepa & zdrava

Mihaela Malečkar Kogovšek, astrologija, www.aquarius-astro.si


Kateri astrološki vplivi bodo najbolj zaznamovali leto 2014 in kako jih bomo čutili?
Retrogradni Mars (1. marec) in sestava kardinalnega križa 23. aprila (poleg Urana in Plutona bosta vpeta še Jupiter in Mars). Križ bo spodbujen verjetno že nekaj dni prej in bo še toliko močnejši, saj bo v času mrkov; s tem bosta njegov odtis in vpliv daljša in globlja. V prvi polovici leta bodo precej zahtevne energije, ki bodo prinašale zelo hitre, a globoke spremembe. Kardinalno znamenje nakazuje, da bo šlo za spremembe človeškega faktorja, zaradi volje nekoga. Mogoče je, da bodo spremembe uveljavljene tudi na silo. Torej bo po svetu spet večja verjetnost uporov, spopadov, vojn in podobnega.


Kaj se bo v letu 2014 dogajalo s Slovenijo (politično, gospodarsko, naravne nesreče …)?
Mars se obrača v bližini slovenskega MC-ja, kar prinaša Sloveniji nekaj pritiska k spremembam, več napetosti in javnega medsebojnega obračunavanja. Vpliv bo mogoče čutiti že v drugi polovici februarja in v začetku marca. Omenjeni veliki kardinalni križ se bo dotaknil slovenske opozicije Urana in Merkurja iz prve v sedmo hišo; to nakazuje direkten spor in trenja, ker je Merkur vladar devete v sedmi hiši, je to trenje lahko povezano tudi s tujino, lahko z Evropsko unijo. Možne so neke besede, objave v medijih, nekaj neprijetnega, povezano je lahko tudi s sodišči, kar bo prineslo več napetosti. Ker je Uran vladar druge hiše (denarja), je vse skupaj lahko povezano s financami. Veliko napetosti bo, vendar se bodo stvari zelo hitro vrtele in odvile. Veliko bo akcije, ovir in sprememb, napetost pa bo rasla.


Kateri meseci bodo najbolj izpostavljeni ''v dobrem in slabem''?
Nekaj napetosti se obeta že ob obračanju Marsa, torej konec februarja in začetek marca. Najtežji bo pomladni čas, april. Za ljudi sta na splošno težka kozorogovski (konec decembra 2013) in ovnovski ingres, nakazuje se več strahov, pritiskov in težkih okoliščin v prvi polovici leta. Ingres raka in tehtnice, poletje in jesen, pa sta bolj obetavna, kažeta manj napetosti, bolj konstruktivno obdobje. Sam december 2014 pa je spet nekoliko zahtevnejši.

 

Kaj vse so še povedali astrologi in kaj nas čaka v letošnjem letu pa si preberite v današnji številki časopisa Svet24!