Zanimivosti

Joj, kaj sta naredili!

7. 11. 2013, 22.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Svojci umrlih v terorističnih napadih na svetovni trgovinski center so ogorčeni nad kostumom, ki sta ga za noč čarovnic nosili mladi britanski študentki. Amber Langford (19) in Annie Collinge (19) si nista mislili, da bo njun kostum za noč čarovnic sprožil tako ogorčenje javnosti in svojcev umrlih v terorističnem napadu 11. septembra 2001.

Amber Langford (19) in Annie Collinge (19) si nista mislili, da bo njun kostum za noč čarovnic sprožil tako ogorčenje javnosti in svojcev umrlih v terorističnem napadu 11. septembra 2001. Mladi študentki biologije in kriminologije sta na zabavo za noč čarovnic v znan lokal v mestu Chester v Veliki Britaniji prišli oblečeni v goreči severni in južni stolp svetovnega trgovinskega centra. Oče mlade Amber je pilot potniških letal in je bil leta 2001 iz prve roke priča tragediji v ZDA.

»Kar si je dovolila moja hči, je nezaslišmo. Ve, da sem pilot, in ve, kaj vse sem doživel na svoji poklicni poti. Sem izjemno razočaran nad njenim vedenjem,« je dejal ogorčeni oče. V tragičnem dnevu 11. septembra je življenje izgubilo tudi 67 britanskih državljanov. Danes 79-letna Patricia Bingle je takrat izgubila sina. »Težko je razumeti, da današnja mladina ni zmožna niti malo empatije,« je užaloščena Patricia. Še bolj pretresljivo je dejstvo, da sta dekleti zmagali z najboljšim kostumom in v žep pobasali dobrih 150 evrov.