Zanimivosti

Živega psa vrgel v reko

Simon Rosc
26. 6. 2013, 13.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Društva z zaščito živali se ves čas borijo, da bi z našimi najboljšimi prijatelji ravnali kar najlepše, a a vedno se najdejo ljudje brez sočutja za živali.

Psu je nekdo okoli vratu privezal kamen.

V hrvaškem Omišu so iz reke potegnili razpadajoče pasje truplo. Kot so ugotovili, je psu nekdo na vrat privezal kamen in ga  vrgel v reko. Policisti že iščejo nepridiprava, ki je zagrešil okrutno dejanje. Obtožen bo namernega mučenja živali, saj naj bi bil pes, ko ga je vrgel v vodo, še živ.

Ob reševanju psa iz vode so bili navzoči policisti in člani društva za zaščito živali, a je pes v dvajsetih dneh, odkar je bil v vodi, tako razpadel, da niso mogli določiti niti spola niti pasme. Kot so dejali, gre najverjetneje za pitbula. 

Ne morejo ugotoviti niti pasme. 

Pes je bil v vodo vržen v delu reke, prepredenem z grmičevjem, v bližini restavracije. Slučajno ga je zagledal veslač in takoj obvestil policijo. Policijska preiskava bo sicer zaradi razpadajočega pasjega trupla precej otežena, a v društvu za zaščito žvali upajo, da je bil pes čipiran in bodo na ta način našli lastnika. V društvu se še sprašujejo, do kdaj bo človek do živali tako krut in do kdaj bodo takšna dejanja ostala nekaznovana. Veliko prahu pa je dvignila tudi fotografija psa, ki jo je veslač, ki je psa našel, objavil na svoje Facebook profilu.