Zanimivosti

Ko napade pobesnela žirafa!

S.R.
25. 6. 2013, 15.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tudi žiraf se je potrebno še kako bati, kadar so razdražene. Žirafa na posnetku se je tako lotila ni hudega slutečih turistov v Južnoafriški republiki.

YouTube

Video posnetek pobesnele žirafe iz Južnoafriške republike je na YouTube naložil uporabnik Henk Roos, ki je spodaj zapisal, da se je z ženo po poroki odpravil na voden ogled živali z džipom, ko jih je začela loviti pobesnela žirafa. Ko jih je lovila že kakih pet kilometrov, je Henk vse skupaj začel snemati z mobilnim telefonom. Žirafa jih je pravzaprav dohitevala in vozniku je počasi začelo zmanjkovati ceste, nato pa je gozdni čuvaj začel tolči po strani džipa, pri ustvarjanju hrupa pa so mu pomagali tudi vsi ostali potniki v vozilu. Končno se je žirafa prestrašila in jih prenehala loviti.

Čeprav so žirafe na prvi pogled zelo mirne in ljubke, pa so imeli turisti v džipu kar dober razlog za pobeg. Žirafe lahko namreč tečejo tudi s hitrostjo 55 kilometrov na uro, poleg tega pa znajo precej dobro brcniti, tako da jeznim žirafam nikakor ni pametno stati na poti.

YouTube
Žirafa je bila že povsem blizu vozila.