Doleti vsako peto žensko

Patricija Pangeršič delila bolečo izkušnjo: "To ni želja po tolažbi."

Eva Jandl
17. 3. 2022, 19.30
Deli članek:

Osebna trenerka in fatalna ženska leta 2021 Patricija Pangeršič velja za vedno nasmejano, optimistično osebo, ki je tudi zelo odprta. Tako je javnosti zaupala, da je doživela spontani splav, in pojasnila, da se prav zaradi tega nekaj časa ni pojavljala v medijih.

osebni arhiv
Od solz sreče pa do solz žalosti, je opisala svojo prvo neuspešno nosečnost.

»Končno sem zadihala. Vesela sem, da sem poslušala svoje srce in vse skupaj delila z vami. Sem tak človek, ki se očitno mora odpreti, govoriti o tem … in potem je lažje,« je povedala o svoji zelo intimni in boleči izkušnji.

»Zadnji trije tedni so bili tako polni različnih čustev, kot še nikoli,« je začela pripovedovati svojo zgodbo. Konec februarja je namreč razbrala dve črtici na nosečniškem testu, česar sta si s partnerjem Tilnom že dolgo želela. Teden dni kasneje je že dobila materinsko knjižico: »Veselje vseh domačih in najbližjih, in končno dojamem, da se to resnično dogaja – mami bom. Tako srečna nisem bila še nikoli v življenju.«

Svojo zgodbo z javnostjo deli zato, ker želi, da bi se o takšnih izkušnjah več govorilo in da se dekleta in ženske, ki gredo skozi to, ne bi počutile samih.

A dober teden pozneje ginekolog ni več zaznal utripa, Patricija je torej splavila. Ginekolog ji je povedal, da se tako konča vsaka peta ali celo četrta nosečnost, zato se je odločila, da bo svojo izkušnjo delila z javnostjo. »To ni želja po ‘tolažbi’, ampak deljenje nečesa, kar je življenjsko in se žal vsak dan nekomu zgodi,« je povedala in dodala, da svojo zgodbo deli zato, ker želi, da bi se o takšnih izkušnjah več govorilo in da se dekleta in ženske, ki gredo skozi to, ne bi počutile samih. Ta izguba pa tudi razlog, da je zadnje čase ni bilo na spregled na družbenih omrežjih.

PRISEGA NA ISKRENOST Patricija je uspešna vplivnica in femme fatale 2021. Tako v svojih osebnih izpovedih kot pri objavljenih fotografijah prisega na iskrenost. »Vedno mora biti na prvem mestu naša iskrenost in to, da se pokažemo takšni, kot smo. Menim, da smo le tako lahko uspešni na dolgi rok. Pri fotografijah se poigram le s svetlobo in filtri, zato da imajo vse slike na mojem spletnem profilu 'rdečo nit',« je povedala.

Na dopust

»Vedno sem bila iskrena in se preprosto nisem mogla delati, kot da ni nič. Ker tega ne znam,« je še dejala Patricija, ki se zdaj s partnerjem odpravlja na dopust, saj zelo rada potuje. »S partnerjem se vsaj enkrat na leto odpraviva na potovanje v malo bolj eksotične kraje. Skupaj sva tako že obiskala Mehiko, Maldive, Dominikansko republiko, Zanzibar,« nam je povedala. In tudi tokrat bosta obiskala sanjsko destinacijo, ki pa je še ne želi razkriti. »Tak dopust je tisto, kar me najbolj napolni z energijo in sprosti.«

Osebni arhiv
Po boleči izkušnji se odpravlja na dopust, je povedala.