Začetek snemanja

Saga o Madonninem biografskem filmu se bliža koncu

D.K.
6. 6. 2024, 10.10
Posodobljeno: 6. 6. 2024, 10.16
Deli članek:

Produkcija se bo začela v naslednjih dvanajstih mesecih, kar je velik napredek, če upoštevamo, da pop zvezda na tem pomembnem projektu, zasnovanem v sodelovanju z Universal Picturesom, dela že štiri leta.

Profimedia
Madonna Louise Ciccone

Kraljica popa, katere vladavina traja že štiri desetletja, je zaključila svetovno turnejo in je pripravljena na snemanje doslej najzahtevnejšega projekta.

Madonna je leta 2020 prvič razkrila, da bo posnela film o sebi in od takrat do danes se je večkrat pritožila, da težko najde sodelavce, ki bi ji pomagali uresničiti sanje. Film ima naslov "Little Sparrow", Madonna pa je režiserka in soscenaristka. Načrt je bil, da konča pisanje s pomočjo Diablo Cody, dobitnice oskarja za scenarij filma "Juno", a se ji je ta aprila 2021 zahvalila za sodelovanje. Ameriška pisateljica in producentka, katere pravo ime je Brook Maurio, je za The Sun izjavila, da je z Madonno preprosto pretežko sodelovati. Sprli sta se zaradi skrajšanja scenarija, saj ga je Diablo Cody hotela skrajšati, ker je to nujno, vendar se je pevka temu upirala.

"Scenarij je zelo dolg, vendar mi ga je res težko skrajšati. To je, kot bi mi nekdo odsekal okončine," je pevka priznala na družbenih omrežjih prejšnje poletje. Diablo Cody je tako zamenjala Erin Cressida Wilson, avtorica scenarija za triler "Dekle na vlaku", Madonna pa je po dolgem iskanju našla tudi glavno igralko.

Po izčrpavajoči avdiciji, ki je trajala kar 11 ur, je izbrala Američanko Julio Garner, zvezdo Netflixove dramske serije "Ozark". Dobitnica Emmyja in Zlatega globusa leta 2022 je prestala dolgotrajno Madonnino preverjanje, ki je vključevalo bralne vaje, koreografske prizore in pevski preizkus, zadovoljna, da je bila izbrana za vlogo, ki ji očitno zelo veliko pomeni.

Glede na to, da je bila produkcija omenjenega filma januarja 2023 preložena zaradi turneje 65-letne kraljice popa, izvršni direktorji studia Universal Pictures upajo, da bodo kmalu začeli s snemanjem. Glasbenica, katere pravo ime je Madonna Louise Ciccone, je izgubila veliko časa za priprave, ne da bi posnela eno samo sceno, piše Daily Mail.