Brina Robnik Kobal

Izpadla tekmovalka šova MasterChef o najtežjih trenutkih v tekmovanju

Ramona Turk / njena.si
22. 4. 2023, 18.38
Deli članek:

Enaindvajsetletna tekmovalka Brina Robnik Kobal se je morala dokaj nepričakovano posloviti od tekme za naziv masterchef Slovenije. Kako pa danes gleda na svoj izpad in najtežje trenutke v resničnostni kuhinji?

POP TV
Izpadla tekmovalka šova MasterChef kuha vsaj petkrat na teden, če ji uspe, pa kuhalnico zavihti še večkrat.

Pred tednom dni je morala najslavnejšo kuhinjo na svetu zapustiti 21-letna Ljubljančanka, ki se je pred časom udeležila tudi slovite akademije Gordona Ramseyja. Njega žal ni spoznala, se je pa na akademiji naučila marsičesa.

Kaj vam je dal šov MasterChef?
MasterChef mi je dal veliko, saj je bila to zelo pomembna in zanimiva izkušnja. Med tekmovanjem sem se resnično ogromno naučila. Morda ne toliko o kuhanju, kolikor o sami sebi. Na kuharskih tečajih smo ponavljali osnove, ki jih je vedno dobro ponoviti, veliko sem se naučila tudi od sotekmovalcev, saj je vsak od nas v kuhinjo vstopil s svojimi izkušnjami, in res je bilo lepo, da smo jih lahko delili med seboj. MasterChef mi je dal priložnost izboljšanja svojih kuharskih spretnosti in spoznanja novih kuharskih tehnik. Dobila sem dragocene nasvete od kuharskih šefov, hkrati sem veliko gradila na sebi, na svoji samozavesti. Spoznala sem veliko novih ljudi, s katerimi sem ustvarila tako prijateljske kot poslovne stike.

Kdaj vam je bilo v tekmovanju najtežje?
Ne vem, če se sploh lahko spomnim najtežjega trenutka v MasterChefu, ker mislim, da nisem prišla tako daleč v tekmovanju, da bi lahko doživela tako imenovani »breaking point«. Stresni in naporni sta bili snemanje in kuhanje pred kamero, sami izzivi so mi bili zanimivi, ne pa težki.

Pop TV
Brina Robinik Kobal je študentka komunikologije na FDV, ki pravi, da blesti v omakah, saj ravno one krožnik dvignejo na novo raven.


Kaj mislite, da je šlo pri zadnjem kuhanju narobe, in kaj bi spremenili ali v prvem delu izziva ali v drugem delu, torej pri samem kuhanju?
Na samem začetku mi je šlo zelo dobro, naredila sem lepo testo, tehniko sem imela naštudirano. Moji rigatoni so bili vedno popolni, a očitno ne dovolj. Za las sem zgrešila balkon, vendar ne bi ničesar spremenila. V drugem delu kuhanja sem popolnoma zaupala v kakovost svojega »krožnika«. Okuse omake sem imela do potankosti naštudirane, ker sem vedela, kaj sodniki želijo od mene. Njihovo navodilo se je glasilo »poročiti« rigatone z omako in to sem tudi naredila. Dostavila sem okusno, kremno omako. V njej nisem videla nobene napake.