Perpetuum Jazzile

Praznovanje z znano igralko in željo po francoskem trgu

Nejc Simšič
5. 3. 2023, 20.50
Deli članek:

Naš svetovno znani vokalni orkester Perpetuum Jazzile je končno predstavil novo skladbo in video, v katerem je v glavni vlogi zaigrala priljubljena igralka Maja Martina Merljak.

Simone di Luca
Maja Martina Merljak je na snemanju videospota za priredbo pesmi Derniere Danse več kot uživala.

Potem ko je v novo leto vstopila v evropski prestolnici kulture, razprodala turnejo po bratskih republikah, napovedala aprilski niz nastopov v Italiji, razprodala oktobrski jubilejni koncert v Cankarjevem domu, skupina Perpetuum Jazzile končno predstavlja prvo pesem s prihajajočega albuma, s katerim bo zaznamovala 40. obletnico delovanja.

Derniere Danse oziroma Poslednji ples je uspešnica francoske pevke Indile: »Skladbo smo ustvarili z željo po prodoru na frankofonsko tržišče, predvsem v Francijo in Belgijo. In ko smo se odločali, katero uspešnico bi preoblekli v našo vokalno verzijo, smo bili hitro sklepčni. Pesem je izjemna in je bila velik hit, ne le v Franciji, ampak po vsej Evropi. Originalni videospot je samo na YouTubu zbral že skoraj milijardo ogledov,« so pojasnili odločitev za izbor nove pesmi člani skupine.

Simone di Luca
Priljubljena glasbena senzacija Perpetuum Jazzile letos praznuje 40. obletnico delovanja.

PRAVLJIČNI VIDEO Z ZNANO IGRALKO

Video so posneli na idiličnih lokacijah v dvorcu Štatenberg in Viteški dvorani Cekinovega gradu v Ljubljani: »Zgodba nas popelje skozi notranji razcep, ki se dogaja v vsakem posamezniku – koliko smo pripravljeni ugajati drugim, da bi bili sprejeti, in koliko smo pripravljeni biti unikatni ter izraziti svojo individualnost, ki pa jo včasih drugi težje sprejmejo.« Spot prikazuje simboliko črne in bele barve, pri čemer črna predstavlja podrejenost družbenim normam, bela pa posameznikovo unikatnost. »Solistka v pesmi Maja Ciglar se poda na poslednji ples, ki ga prireja kraljica v podobi igralke Maje Martine Merljak. Gre za dvoboj med Majami, kraljico Majo, ki hoče, da vsi plešejo kot ona žvižga, ter solistko Majo, ki ima dovolj podrejanja in želi pokroviteljstvu kraljice narediti konec. Sporočilo videa je, da si upajmo biti taki, kot smo, ne glede na to, kaj si o nas mislijo drugi.«

Radio Krka
Perpetuum jazzile

Simone di Luca
Igralka Maja Martina Merljak v vlogi kraljice.