Ena od petih 'izvirnih supermodelov'

Razkrit je vzrok smrti Tatjane Patitz, ene največjih supermodelov v zgodovini

E. J.
12. 1. 2023, 11.23
Posodobljeno: 12. 1. 2023, 11.32
Deli članek:

Tatjana je umrla v 57. letu starosti, danes je razkrit tudi vzrok njene, za javnost nepričakovane smrti.

profimedia
"Tatiana je bila vedno evropski simbol šika, kot kombinacija Romy Schneider in Monice Vitti," je o njej povedala Anna Vintour, direktorica vsebine pri Condé Nast in globalna uredniška direktorica Voguea ter ena najbolj vplivnih žensk v svetu mode.

Tatjana Patitz je umrla po boju z rakom dojke, je za People potrdila njena agentka Corinne Nicolas.  "Za seboj je pustila sina, sestro in starše. Vsi smo uničeni. Bila je sočutna, prijazna in velikodušna ter vneta zagovornica pravic živali. Eden glavnih ciljev, ki jih je podpirala, je bila ohranitev divjih konj," je dejala agentka ameriški reviji.

Del kultne peterice

Bila je ena od petih "izvirnih supermodelov". Ob Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington in Lindi Evangelista je zaznamovala modno sceno devetdesetih, a tudi celotno zgodovino mode.V Hamburgu rojena lepotica je bila najbolj znana po svojem delu z Vogueom, pa tudi po vlogi v videospotu Georga Michaela Freedom iz leta 1990, v katerem je nastopila s preostalo peterico slavnih supermodelov.

"Tatiana je bila vedno evropski simbol šika, kot kombinacija Romy Schneider in Monice Vitti. Bila je veliko manj opazna od svojih vrstnic – bolj skrivnostna, bolj odrasla, bolj izmuzljiva – in to je imelo svojo privlačnost," se spominja Anna Wintour, direktorica vsebine pri Condé Nast in globalna uredniška direktorica Voguea.

profimedia
Tatjana na modni brvi.