Rusija vrača sankcije

Igralca Sean Penn in Ben Stiller na seznamu oseb s trajno prepovedjo vstopa v Rusijo

E. J.
6. 9. 2022, 11.09
Posodobljeno: 6. 9. 2022, 16.01
Deli članek:

Tako Penn kot Stiller sta izrazila podporo Ukrajini sredi invazije, kdo so še drugi, ki jim je za vedno prepovedan vstop v Rusijo?

profimedia
Hollywoodska igralca Ben Stiller in Sean Penn nikoli več ne smeta stopiti na ruska tla, so danes sporočili iz Moskve. na fotografiji sta igralca, zasebno tudi prijatelja, med snemanjem filma leta 2013.

Po uradni izjavi ruskega ministrstva za zunanje zadeve sta hollywoodska igralca Sean Penn in Ben Stiller na seznamu znanih imen, ki jim je trajno prepovedan vstop v Rusijo.

Izjava vsebuje 25 imen "visokih uradnikov, predstavnikov poslovne in strokovne skupnosti ter kulturnikov", ki jim je prepovedan vstop v Rusijo kot odgovor na "vedno razširjene osebne sankcije Bidnove administracije proti ruskim državljanom."

Tudi ZDA in druge države so izdale sankcije proti desetinam ruskih uradnikov – vključno z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom in njegovimi odraslimi hčerkami ter domnevno ljubico – med trajajočo invazijo države na Ukrajino.

Kdo je še na seznamu? 

Drugi uvrščeni na seznam prepovedanih v Rusiji so senatorji Kyrsten Sinema, Richard Scott, Patrick Toomey Jr. in Mark Kelly; namestniki ministra za trgovino Matthew Alexrod, Don Graves, Thea Kandler in Jeremy Pelter; in ministrica za trgovino Gina Raimondo, poroča Variety.

Podprla sta Ukrajino

Tako Penn kot Stiller sta izrazila podporo Ukrajini sredi invazije.

profimedia
Znani igralec Sean Penn je obiskal Ukrajino zaradi dokumentarca o vojni, tam pa je, kot je povedal, celo razmišljal, da bi se boril. Srečal se je tudi s predsednikom Zelenskim.
61-letni Penn je odpotoval v Ukrajino, da bi delal na prihajajočem dokumentarcu o političnih napetostih, ki opisuje invazijo in vojno, ki jo je sprožil ruski predsednik Vladimir Putin. Penn je aprila za revijo Hollywood Authentic povedal, da je celo razmišljal o boju v imenu Ukrajine. "Če ste bili v Ukrajini, vam mora priti na misel," je dejal takrat. "In nekako mislite, katero stoletje je to? Ker sem bil prejšnji dan na bencinski črpalki v Brentwoodu in zdaj razmišljam o tem, da bi vzel orožje proti Rusiji? Kaj za vraga se dogaja?", poroča portal People. "Predsednik Zelenskij in ukrajinsko ljudstvo sta vstala kot zgodovinski simbol poguma in načelnosti. Ukrajina je konica kopja za demokratični objem sanj," je dodal.

profimedia
Igralec Ben Stiller je v Uktrajino odpotoval kot veleposlanik dobre volje Združenih narodov.

Šestinpetdesetletni Stiller se je medtem srečal z Zelenskim v okviru svoje vloge veleposlanika dobre volje Združenih narodov. Stiller je s predsednikom govoril o potrebah razseljenih Ukrajincev, predsednika označil za svojega "junaka" in opozoril na davek vojne. "Ena stvar je videti to uničenje na televiziji ali na družbenih omrežjih. Druga stvar je videti vse na lastne oči. To je veliko bolj šokantno," je dejal Stiller.