Tadej Pišek

Ekskluzivno: »Prav kmalu se vračam na male zaslone!«

Eva Jandl
7. 2. 2022, 19.30
Deli članek:

Najbolj znan je postal po vlogi Roka Slaka v seriji Reka ljubezni, nato pa ga nekaj časa nismo videli na televiziji. Priljubljeni Tadej Pišek nam je povedal, da se kmalu vrača, pa tudi o predstavi za otroke, s katero navdušuje po vsej Sloveniji že od leta 2014.

POP TV
Zaupal nam je, da se vrača na televizijo v žanru, ki mu pomeni velik izziv.

Kako preživljate čas epidemije, s čim se ukvarjate?

Kljub epidemiološkim ukrepom, ki veljajo za kulturne prireditve, kulturniki delujemo naprej, dela in idej ne zmanjka. Žalostno je, da lahko igramo le za polovično zasedenost dvoran, kar seveda pomeni finančni izpad. Drugače pa trenutno pišem in pripravljam mladinsko serijo, ki jo bomo po moji ideji snemali na RTV. Konec leta je premiero doživela moja avtorska predstava Mehurčki, v začetku leta pa predstava z naslovom En k. te gleda, ki je nastala po motivih Kafkove kratke zgodbe Preobrazba in kjer sem poleg igralske vloge prevzel tudi vlogo producenta.

Črt Lipej
S predstavo Žabji kralj je gostoval po vsej Sloveniji in zamejstvu.

Igrate v predstavi Žabji kralj, v soboto ste odigrali že 550. ponovitev, vsega skupaj pa je predstava imela tisoč ponovitev. Kdaj ste prvič zaigrali v predstavi? Kje vse ste že gostovali?

Predstavo sem v obnovljeni različici prvič odigral leta 2014, od takrat pa sem odigral 550 ponovitev. S predstavo sem (večkrat) gostoval na odrih praktično vseh gledališč in kulturnih domov v Sloveniji, v vrtcih, šolah. Posebno turnejo smo imeli tudi na italijanskem zamejskem prostoru za tamkajšnje vrtce in šole.

Ste Žabjega kralja brali kot otrok? Kaj po vašem mnenju zgodba sporoča?

Seveda, ta legendarna pravljica bratov Grimm je zaznamovala generacije otrok, ki so ob njej odraščali.

Tudi sporočilo o pomembnosti prijateljstva, premagovanju razlik, medsebojni pomoči, nepomembnosti zunanjega videza je čudovito in pomembno.

Črt Lipej
Pri ustvarjanju moraš gledati skozi otroške oči in se zabavati, pravi Tadej Pišek.

Radi nastopate za otroke? V čem je za igralca čar in izziv lutk, lutkovne predstave?

Rad nastopam za otroke in uživam tako v ustvarjanju kot igranju otroških predstav. Odpirajo neko posebno domišljijsko polje, ki ga odrasli mnogokrat pozabimo. Pri ustvarjanju moraš gledati skozi otroške oči in se zraven zabavati. Potem se bodo zabavali tudi otroci.

Gledalci televizije smo si vas najbolj zapomnili po nastopih v dveh telenovelah, Reka ljubezni in Usodno vino. Pogrešate kamere? Zdaj vas že nekaj časa nismo videli na ekranih.

Trenutno sem precej zaseden na gledaliških odrih, kar pa ne pomeni, da sem se poslovil od televizije. Prav kmalu se vračam na male zaslone, tokrat v žanru, ki mi pomeni velik izziv.

revija zvezde
Kljub epidemiji je kulturnik ustvarjalen, poleg igranja piše novo mladinsko serijo, ima avtorsko predstavo, je producent ...